DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, March 01, 2013

Nak, BAPA mu MATI kerana para MALAUN ini yang terlalu LAPARkan DARAH demi POLITIK mereka..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Cuba kita ambil CONTOH 'ARAB Spring'.. Sebelum Pak-Pak ARAB itu saling berBUNUHan seSAMA sendiri, biasanya akan berlaku satu pemBUNUHan yang mungkin diRANCANG untuk menCETUSkan keMARAHan atau 'TRIGGER' kepada keMARAHan yang lebih MELUAS.. TAKTIK yang SAMA berlaku di Tunisia, Yaman, Libya dan Mesir.. 'TRIGGER' yang SAMA jugak cuba diLAKUkan di NEGARA ini dengan menSENSASIkan beberapa PENJENAYAH yang terBUNUH semasa berlaku TEMBAK-menembak dengan POLIS tetapi TIDAK BERJAYA.. BERSIH 3.0 jugak adalah USAHA BESAR-BESARan untuk meWUJUDkan pemBUNUHan sedemikian..

KeJADIan yang berlaku di Lahad Datu, Sabah sebenarnya sangat GANJIL.. Walaupun sebelum ini pernah berlaku penCULIKkan oleh kumpulan Abu SAYYAF, tetapi mereka TIDAK sampai tahap untuk perTUMPAHan DARAH.. Malah, RAMAI umat ISLAM khususnya BANGSA Moro yang mengHORMATi kePIMPINan NEGARA ini yang sentiasa meLINDUNGi umat ISLAM termasuklah di Selatan Filipina.. Jadik, apakah yang menjadi 'TRIGGER' kepada INSIDEN di Lahad Datu ini? Di ZAMAN ICT ini, adakah begitu MUDAH untuk menCETUSkan pePERANGan antara 2 NEGARA dengan berSANDARkan 'RUMOURS' yang diCIPTA oleh ahli POLITIK?

Sebelum ini AGENSI BERITA REUTERS menDEDAHkan tentang WUJUDnya KAITAN antara para penCEROBOH dari pulau-pulau di Selatan Filipina dengan beberapa ahli POLITIK di NEGARA ini dan di Filipina sendiri..  


Malah, sebuah lagi MEDIA di Filipina iaitu Manila TIMES jugak menyokong apa yang diTULIS oleh REUTERS tersebut..


Hari ini sebuah lagi MEDIA di Filipina iaitu Philippine Daily INQUIRER turut menDEDAHkan perkara yang SAMA..


Apakah ketiga-tiga MEDIA ASING ini mempunyai perSAMAan seperti Kumpulan UTUSAN iaitu UMNO/BN mempunyai pegangan SAHAM? Hanya DUNGU aje yang akan memPERCAYAinya.. Yang NYATA, ketiga-tiga MEDIA ini menJURUSkan kepada pihak yang SAMA di NEGARA ini.. Kenapa? Kerana jelas TIDAK ada sebab pun untuk sebuah kumpulan yang TIDAK pun diIKTIRAF oleh Bangsa MORO dan KAUM Tausugnya sendiri untuk mencari pasal dengan sebuah NEGARA jiran.. Ini telah pun dijelaskan oleh BLOG KAUM Tausug ini.. ->KLIK<-

Kenapa mereka menCEROBOH dengan TIDAK pasal-pasal? BODOH bukan kalau menCEROBOH kerana beranggapan kampung ASAL mereka TIDAK ada TANAH kubur yang menCUKUPi? Tentunya mereka BERANI menCEROBOH kerana ada pihak yang menJANJIkan sesuatu GANJARAN.. Sudah tentu GANJARAN tersebut terlalu LUMAYAN bukannya sekadar nak BELANJA MAKAN ambuyat.. Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, siapakah yang mampu memBERIkan GANJARAN sedemikian LUMAYAN kalau bukan mereka yang ada KUASA atau gila KUASA seperti ahli-ahli POLITIK? Tentunya bukan ahli-ahli POLITIK di NEGARA ini aje..

Kita TIDAK boleh menidakkan apa yang telah berlaku.. Hari ini seorang ANAK telah keHILANGan BAPA yang diBANGGAkan sebagai HERO dalam HIDUPnya..


SEDIH bukan? Jika kita berSANDARkan kepada MAKLUMAT daripada MEDIA-MEDIA di atas, BAPAnya MATI kerana memperTAHANkan NEGARA daripada keGILAan ahli-ahli POLITIK tersebut yang terlalu KEMARUKkan DARAH.. Kalau lebih SPESIFIKnya, BAPAnya MATI kerana para MALAUN seperti ini yang terlalu inginkan perTUMPAHan DARAH demi menabalkan seorang 'PenJUBOR' sebagai PM di NEGARA ini.. Adakah mereka SIMPATI? TIDAK.. Itu hanya sekadar MAINAN di BIBIR mereka yang MUNAFIK aje..
Namun, DARAH BAPAnya masih belum CUKUP untuk itu! Bukankah CONTOH 'ARAB Spring' sebelum ini memerlukan perTUMPAHan DARAH dalam SKALA yang BESAR umpama LAUTAN? Sudah pasti ada lagi INSIDEN sedang diRANCANG! 

Itu keHILANGan NYAWA di pihak kita.. Bagaimana pulak dengan keHILANGan NYAWA di pihak yang menCEROBOH? Walaupun bagi mereka keMATIan kerana INSIDEN sebegini adalah sesuatu yang LUMRAH, sudah tentu sukar untuk menerima jika keMATIan itu berlaku kerana perMAINan dan perSEKONGKOLan POLITIK yang berlaku antara ahli-ahli POLITIK dari 2 NEGARA yang berBEZA tetapi mempunyai NAFSU IBLIS yang SAMA! Sepatutnya NYAWA mereka atau ahli keluarga mereka inilah yang perlu diKORBANkan jika mereka mahu memBUKTIkan mereka sebagai PEMIMPIN yang RELA berKORBAN demi RAKYAT! 
Adakah mereka di atas ini atau pun para MALAUN yang dinyatakan itu sanggup mengorbankan NYAWA mereka seperti BAPA kepada ANAK itu? Adakah mereka meRELAkan diri diTEMBAK dengan MORTAR oleh para penCEROBOH yang sudah diperBODOHkan oleh mereka dalam perTEMPURan tadi? TIDAK.. Mereka ini terlalu PENGECUT.. HIDUP mereka seperti mana HIDUP para PEMIMPIN lain yang berOTAK LIBERAL dan berFAHAMan PLURALISME hanyalah untuk kePUASan NAFSU dan memperLIHATkan diri mereka lebih MULIA berBANDING orang lain.. Pada mereka, diri mereka itu adalah 'ANUGERAH Tuhan' yang perlu diSEMBAH..

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS