DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, March 10, 2013

UMNO masih lagi berHARAP kepada JENTERA Pemuda UMNO untuk mengHADAPi PRU-13?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Anda SEMUA.. Ada satu PERKARA yang agak mengGUSARkan kita SEMUA.. Ianya bukan PERKARA BARU pun malah sudah BANYAK kali kita SUARAkan dalam BLOG ini.. Kali ini pun kita nak SUARAkan lagi.. Entahlah sampai BILA tapi kita perlu SUARAkan jugak.. Kita rasa PELIK dan amat PELIK yang sangat-sangat.. Kita maklum bahawa yang nak berTANDING PRU-13 nanti ialah UMNO bersama-sama dengan SEKUTU BNnya.. Oleh itu, kalau nak berTANDING PRU-13, kenapa kita NAMPAK cuma JENTERA Wanita UMNO aje yang AKTIF ketika ini? JENTERA Puteri UMNO pun AKTIF sikit-sikit tapi di manakah Pemuda UMNO?

Kita MAKLUM Wanita UMNO antara yang paling BANYAK membuat laporan POLIS terhadap Naib PRESIDEN PKR yang LANTANG menuduh INSIDEN di Lahad Datu sebagai KONSPIRASI UMNO.. Malah, NGO-NGO Melayu/ISLAM pun tak keTINGGALan meLAKUkan perkara yang SAMA.. Sekali lagi kita TANYA, di manakah Pemuda UMNO terUTAMA sekali 'BOSS'nya? Kita hanya DENGAR sekali sahaja dia berSUARA iaitu ketika memBANTAH CADANGAN MP PAS Pokok Sena yang MAHU mengADAkan sidang KHAS PARLIMEN berHUBUNG INSIDEN di Lahad Datu.. Sebelum dan selepas itu langsung TIDAK ada SUARAnya keDENGARan?


Kalau setakat nak berSUARA terhadap MP PAS yang SEMUA maklum takde SIJIL SPM pun tapi nak menunjuk PANDAI, kambing belakang RUMAH pun boleh BUAT! Tak perlu pun seorang 'BOSS' Pemuda UMNO untuk berSUARA sedangkan masih BANYAK lagi ISU-ISU yang diTIMBULkan untuk menyerang PARTInya.. Kalau nak memBELA NAMA PARTI sendiri pun MALAS, apakah dia masih berHARAP untuk dapat JAWATAN MENTERI dahulu baru nak berKERJA? DETIK akhir pemBUBARan PARLIMEN semakin DEKAT.. Makin BANYAK ISU LAMA akan diKOREK SEMULA, makin BANYAK SABOTAJ akan jadi tapi UMNO dok TIDO lagi?

Kita SETUJU 100% dengan apa yang diSUARAkan menerusi BLOG 'Another BRICK In The Wall' ini seperti berikut.. ->KLIK<-

1) "Even if one has a solid defense in the centre, watch one's flank. For instance, the flank attack by Dato Seri Anwar Ibrahim should have been expected. The writing is on the wall but many UMNO people are too selfish and some leaders are too dumb to understand that our supporters may have a price. And, there are those non partisan ones working against Anwar but each may have personal or troubling issues too."

2) "UMNO was complacent with their recent renewed confidence that it cost their own feet for not covering the flanks. Hopefully it does not grow back to their arrogant ways like during the era of Tun Abdullah Ahmad Badawi. Anwar had build up a war chest which I Files recently revealed was accumulated through oil and gas illegal transactions done through collaboration with his MCKK buddies in Petronas."

3) "Be prepared for more such gimmick as one move closer to general election. UMNO should have expected such tricks from Anwar. He maybe acquited by the court but not by the court of public opinion. The public still believe he is a sodomite. PAS members and leaders believe he bumb young boys arse. Karpal Singh and Mat Sabu have long been convinced that he is a homosexual."

NAMPAK sangat JENTERA UMNO khususnya Pemuda UMNO langsung TIDAK terSUSUN untuk menghadapi PRU-13.. Apakah ini meRUPAkan satu BENTUK SABOTAJ oleh Pemuda UMNO terUTAMA sekali 'BOSS'nya terhadap kePIMPINan DS Najib? Atau perlukah diUNGKIT kembali SPEKULASI 'PerJANJIan PASSPORT' yang mana 'BOSS' Pemuda UMNO menjadi pengHANTAR PASSPORT kepada Penasihat PKR bila dia diBEBASkan dari JEL Sungai Buloh? Kalau dah buat KERJA untuk PARTI pun tak MAHU? KATA masuk Askar WATANIAH tapi langsung tak 'VOLUNTEER' untuk ke Lahad Datu pun? Jadik? Apa KERJA dia selama ini?


Walau apa pun ISU yang WUJUD dalam NEGARA ini, SEMUAnya akan diputar-BELITkan untuk diKAITkan atau diSALAHkan kepada UMNO.. UMNO sendiri TIDAK ada BANYAK PILIHan bila SAAT pemBUBARan PARLIMEN semakin HAMPIR.. JENTERA Pemuda UMNO sudah LUMPUH akibat berKETUAkan seorang peSALAH POLITIK WANG.. Jadik, cuma tinggal JENTERA Wanita UMNO dan Puteri UMNO aje.. LARAT ke JENTERA-JENTERA ini berHADAPAN dengan SERANGAN yang diKOMBINASIkan oleh PAS + PKR + DAP La'anatullah nanti? Tak MALU ke WANITA diLETAKkan dalam BARISAN HADAPAN walhal LELAKI dok TIDO?

UMNO masih ada 'NYAWA' kerana MANTAN 'JENERAL-JENERAL' UTAMA dalam PKR + PAS + DAP La'anatullah masih sudi mengHULURkan perSAHABATan dengan UMNO.. Bayangkan kalau hari ini DATUK Ibrahim ALI, DATUK Zul NORDIN, DS Zahrain, Tunku AZIZ, Ezam Mohd. NOR, Lokman ADAM, NG Lum Yong, Zahid Md Arip, DATUK Hassan ALI dan USTAZ Hassan BASRI masih berada dalam PARTI masing-masing? Memang 'CONFIRM' RIWAYAT UMNO akan TAMAT pada PRU-13 nanti.. Hari ini yang rajin berCERAMAH pun mereka.. Yang RAJIN buat AKTIVITI pun mereka.. Nak HARAPkan 'BOSS' Pemuda UMNO lagi?

Wallahualam.. 

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS