DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, March 05, 2013

MUSUH dari luar NEGARA dah diBERESkan, MUSUH dalam NEGARA pulak macam mana?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

KARTUNIS pemFITNAH paling BESAR di NEGARA ini sekali lagi menabur FITNAH hinggakan TIDAK tahu OTAK terletak di mana.. Kita RASA pihak yang berWAJIB TIDAK perlu lagi menunggu LAMA untuk mengambik TINDAKAN perUNDANGan terhadap KARTUNIS ini yang sejak sekian LAMA mencari REZEKI dengan menabur FITNAH.. Penyiaran KARIKARTUR ini sepatutnya diLIHAT sebagai pengHINAan kepada 3 PIHAK iaitu PEMIMPIN POLITIK daripada UMNO/BN, pengHINAan terhadap PERAJURIT NEGARA yang sedang bersabung NYAWA di Lahad Datu dan AKHIR sekali pengHINAan terhadap AIR ASIA yang selama ini sering membantu RAKYAT dalam KRISIS sebegini..


Kenapakah kita KATAkan KARTUNIS yang melakar KARIKATUR ini TIDAK ada OTAK? Ini kerana dia sendiri yang mengatakan 'MANA F5 TIGER, SUKHOI, HORNET, dan MIG-19?' untuk mengangkut para PERAJURIT kita? LOGIKkah PESAWAT PEJUANG untuk mengangkut sehingga 7 BATALION tentera ke Sabah? Cuba TUNJUK NEGARA manakah yang mengangkut tenteranya sedemikian ke medan PERANG? Dalam KARIKATUR itu jugak terTULIS pada BADAN PESAWAT tersebut 'NOW Everybody Can LIE..'.. Itu jugak sebenarnya pengHINAan terhadap para tentera tersebut kerana mereka dianggap turut berBOHONG dalam INSIDEN di Lahad Datu menurut anggapan KARTUNIS ini.. Sedangkan KETUA UMUM mereka yang ketika ini menyorok di Filipina TIDAK pulak BERANI meNAFIkan KAITAN dirinya terhadap INSIDEN berDARAH ini seperti penDEDAHan oleh MEDIA ASING? 

Siapakah PIHAK yang perlu diambil TINDAKAN perUNDANGan? Pihak KARTUNIS yang meLAKARkan KARIKATUR ini dan jugak pihak MEDIA BIAYAan ZIONIS Neo-CON iaitu MALAYSIAKINI yang menyiarkannya secara memBABI BUTA tanpa pedulikan SENSITIVITI RAKYAT ketika ini.. Kita nak TANYAlah kepada anda SEMUA yang begitu MARAHkan Naib PRESIDEN PKR yang mengHINA keMATIan POLIS kita di Lahad Datu sebelum ini.. Apakah setelah anda melihat KARIKATUR ini, TIDAKkah anda meRASAkan pengHINA terhadap para PERAJURIT baik yang sedang berJUANG atau yang telah terKORBAN ketika ini? Jadik? Bukankah anda perlu berTINDAK terhadap mereka ini?


Kalau Naib PRESIDEN PKR yang mengHINA keMATIan POLIS itu sampai terKINCIT lari ke Singapura mengELAKkan diri daripada berHADAPAN dengan keMARAHan RAKYAT, kenapa pulak anda perlu memBIARkan KARTUNIS yang meLAKAR KARIKATUR ini dibiarkan BEBAS dan MEDIA BIAYAan ZIONIS Neo-CON yang menyiarkannya pulak diBENARkan berOPERASI? Mereka BEBAS memFITNAH dan mengHINA kerana HIDUP atas PENGORBANAN para PERAJURIT dan PEMIMPIN yang ketika ini sedang berJUANG untuk memastikan keAMANan NEGARA.. Sedangkan, PEMIMPIN 'PenJUBOR' yang menjadi ANGKARA segala ini diSANJUNG mengGILA?

Kita MAKLUM keKUATan keTENTERAan dan SEKURITI NEGARA ketika ini sedang tertumpu di Sabah.. Namun, BARISAN paling hadapan sekali pun akan PINCANG jika BARISAN di belakangnya BELOT atau TIDAK menunjukkan keSETIAan.. Sebab itulah perlunya KARTUNIS dan MEDIA BIAYAan ZIONIS Neo-CON yang menyiarkan KARIKATUR ini perlu diajar sekurang-kurangnya agar mereka mengHORMATi SENSITIVITI orang lain kalau pun mereka mahu memPERLEKEHkan MUSUH POLITIK mereka.. Biarlah TENTERA dan POLIS kita berJUANG mengHAPUSkan MUSUH NEGARA yang NYATA tetapi kita sebagai RAKYAT perlu berTINDAK terhadap MUSUH seperti ini!

Wallahualam.. 

2 comments:

Anonymous said...

Tangkap dia dan hantar keahat datu...letak di barisan hadapan..tengok dia berak atau terkencing

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

MASALAHnya mereka ini bukan nak berJUANG untuk NEGARA tetapi nak mengKHIANATi NEGARA kerana POLITIK..

PengKHIANAT hanya satu aje HUKUMan sejak dulu lagi..

Rasulullah SAW sendiri pernah meLAKSANAkan HUKUMan tersebut apabila kaum MUSLIMIN diKHIANATi oleh Yahudi BANI Quraizah di Madinah selepas pePERANGan AHZAB

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS