DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, March 06, 2013

MEDIA Filipina pun TAHU siapakan 'KAWAN' akrab PEMIMPIN PKR ini di sana..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Mana-mana kerajaan dalam DUNIA ini memang akan JATUH pada suatu HARI nanti.. SEJARAH memBUKTIkan keJATUHan EMPAYAR ROM, TURKI Uthmaniyyah, MOGHUL India dan KeSULTANan Melaka akhirnya JATUH kerana satu FAKTOR - PengKHIANAT! Bagaimanakah WUJUDnya pengKHIANAT? Itu jugak boleh diJAWAB dengan satu FAKTOR - KeGILAan kepada KUASA! Bacalah SEJARAH keJATUHan mana-mana NEGARA sekalipun, anda TIDAK akan lari dari KESIMPULAN yang kita nyatakan ini.. Begitu jugak dengan INSIDEN di Sabah..


Beberapa BLOG telah menyiarkan KLIP YOUTUBE seperti di atas bagi memBALAS keANGKUHan seorang PEMIMPIN PKR yang mengUGUT untuk SAMAN kepada mana-mana MEDIA yang berTANYAkan TUDUHAN oleh MEDIA Filipina terhadapnya.. TUDUHAN yang mengatakan dia ini berSEKONGKOL dengan pihak penCEROBOH di Lahad Datu yang telah memBUNUH beberapa orang POLIS kita! Setakat ini MEDIA Filipina TIDAK menarik laporan mereka dan PEMIMPIN PKR itu jugak TIDAK langsung bersedia untuk SAMAN pulak MEDIA Filipina tersebut? Jadik? TIDAKkah RAKYAT boleh buat KESIMPULAN yang TUDUHAN itu BENAR?

Sepanjang TEMPOH penCEROBOHan ini para 'CAI-CAI' yang menyokongnya berMATI-MATIan cuba mengaitkan UMNO/BN dengan INSIDEN di Sabah ini.. Namun, jika kita selusuri setiap TUDUHAN yang diLEMPARkan, ianya langsung TIDAK ke mana-mana.. Hanya akan terGANTUNG sebagai FITNAH semata-mata.. Namun, jika kita menyulusuri pulak TUDUHAN terhadapnya oleh MEDIA Filipina, kita akan dapat kepada 'JOINING the DOTs' iaitu TUDUHAN itu ada ASAS dan ada PUNCA dan AKIBATnya sekali.. Kenapa dia tak NAFIkan HUBUNGANnya dengan NUR Misuari dan ESTRADA yang sering menumpahkan DARAH RAKYAT mereka sendiri di Filipina? Jika NUR Misuari itu adalah PEMIMPIN yang diHORMATi di Selatan Filipina, TIDAK akan WUJUD PECAHAN seperti MILF daripada perTUBUHan MNLF yang diKETUAinya.. Malah, jika dia adalah PEMIMPIN yang berWIBAWA, Selatan Filipina dah lama menjadi MAJU  semasa dia jadik GABENOR APMM dahulu! ESTRADA adalah PEMIMPIN Filipina yang kedua diJATUHkan oleh RUSUHAN selepas PRESIDEN Marcos.. ESTRADA jugak seperti PEMIMPIN PKR itu, bukanlah berPENDIDIKan mana pun.. Mereka hanya BIJAK memPENGARUHi RAKYAT yang TIDAK berPENDIDIKan sebagai PENGIKUT untuk menjadi TAKSUB.. Itu aje..

Kalau dah begini RUPA SEKUTUnya di Filipina, kenapa RAKYAT di NEGARA ini patut menolak TUDUHAN oleh MEDIA Filipina yang mengaitkannya dengan INSIDEN di Sabah hari ini? Kita POHON kepada 'CAI-CAI' untuk menJAWABnya! Setakat ini keMAMPUan 'CAI-CAI' untuk men'DIVERT'kan ISU ini hanyalah dengan MENUDUH KONONnya INSIDEN ini adalah peRANCANGan UMNO/BN untuk menutup ISU pemBERIan IC di Sabah atau UMNO/BN berSALAH kerana memBIARkan SEMPADAN NEGARA diBOLOSi.. Benarkah begitu? Jom kita TELITI!


1) ISU IC DI SABAH

Yang kena TANGKAP pasal ISU IC ini adalah beberapa PEGAWAI Kerajaan yang kemudiannya diBEBASkan setelah menJALANi HUKUMAN lalu menyertai PKR.. Kenapa ISU ini diTIMBULkan? Sudah tentu dengan TUJUAN untuk memecah-belahkan RAKYAT Sabah agar MUDAH diDOMINASI oleh PKR pada PRU-13 nanti! Apabila RAKYAT Sabah saling MENUDUH tentang siapa di kalangan mereka adalah penDATANG, ianya akan menimbulkan SENGKETA dan MUDAHlah PKR 'MASUK jarum'.. RCI telah diTUBUHkan berHUBUNG ISU IC ini dan beberapa PIHAK seperti TUN Dr Mahathir telah 'VOLUNTEER' untuk diSIASAT.. 

Malah, beberapa PEMIMPIN Sabah seperti TUN Salleh Keruak dan Jeffery Kitingan pun menuduh PEMIMPIN PKR ini terlibat dalam ISU IC ini.. IRONInya, 'PENDATANG' yang paling BANYAK mendapat IC di Sabah selama ini bukannya KAUM PRIBUMI di Sabah sebaliknya satu KAUM yang MARAH bila dipanggil PENDATANG tapi GEMBIRA pulak bila mereka memanggil orang lain begitu.. ->KLIK<-

IRONInya lagi, KAUM PRIBUMI yang dipanggil PENDATANG oleh KAUM itulah hari ini menyabung NYAWA memperTAHANkan SAUDARA sePRIBUMInya di Sabah.. Sedangkan PEMIMPIN KAUM tersebut seperti seorang Naib PRESIDEN PKR tuh tahu pulak CABUT LARI setelah PUAS mengHINA para PEJUANG KAUM PRIBUMI ini yang terKORBAN di Sabah.. Inilah SIFAT sebenar KAUM tersebut..


2) SEMPADAN NEGARA DI SABAH MUDAH BOLOSI?

Cuba SEBUT SEMPADAN NEGARA manakah di DUNIA ini yang langsung TIDAK boleh diBOLOSi? Sekecil-kecil Singapura pun seorang PENGGANAS seperti MAS Selamat boleh meLARIkan diri? Walhal panjang mana sangat SEMPADAN NEGARA itu? Itu pun ada HATI para 'AH-Beng' di sana nak memPERLEKEHkan pihak berKUASA kita yang menjaga SEMPADAN NEGARA? CERMIN muka dululah!


Apabila pihak berKUASA kita berBELANJA untuk memBELI ASET keTENTERAan, siapakah yang paling HEBAT memBANTAH dan meREKA-REKA segala macam FITNAH untuk mengHENTIkannya?

- PARTI manakah yang memBURUKkan pemBELIan ASET keTENTERAan seperti kapal SELAM SCORPENE sehingga  menCIPTA segala macam cerita DONGENG? 

- PARTI manakah yang mengHINA pengorbanan para TENTERA dan POLIS yang berjuang untuk NEGARA semasa DARURAT? 

- PARTI manakah yang asyik nak HADAPkan POLIS ke MAHKAMAH apabila ada sahaja PENJENAYAH yang terBUNUH? 

HARI ini para 'JENERAL PENCEN' telah diBELI sebegitu MURAH oleh PARTI itu.. Anda agak-agak kenapa? Tentulah ada MUSLIHATnya!

Jadik, jika kita TELITI SEMUA JAWAPAN kepada FITNAH yang diLONTARkan oleh 'CAI-CAI' sejak INSIDEN perTUMPAHan DARAH di Sabah ini berlaku, sekali lagi kita yakin anda akan SAMPAI kepada satu lagi KESIMPULAN yang MUKTAMAD.. Iaitu, anda akan dapat JAWAPAN kepada TUDUHAN MEDIA Filipina terhadap PEMIMPIN PKR itu.. Dia dan para 'CAI-CAI'nya boleh men'DIVERT' KONONnya dia TIDAK sebegitu HEBAT untuk menJATUHkan sebuah NEGARA tetapi jika anda TELITI GAMBAR-GAMBAR dia dengan 'KAWAN-KAWAN'nya yang TIDAK berJENIS seperti beberapa PEMIMPIN ZIONIS Neo-CON, adakah anda yakin dengannya?

Wallahualam..

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS