DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, May 19, 2013

Anda RASA KAUM 'AH-Beng' itu akan PEDULI ke tentang kePINCANGan PEMILIHAN CEC DAP La'anatullah?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita ingin KATAkan di sini bahawa USAHA untuk mengUNGKIT kePINCANGan pemilihan CEC DAP La'anatullah bagi membuka MATA KAUM 'AH-Beng' jelas TIDAK akan memBUAHkan HASIL.. Ini kerana KAUM 'AH-Beng' sebilangan BESARnya sudah memBUTAkan MATA untuk meLIHAT apa sahaja keLEMAHan PARTI DAP La'anatullah sebaliknya lebih SUKA menuduh keKORUPan UMNO/BN walaupun DAP La'anatullah jugak TIDAK kurang KORUPnya.. Oleh itu, jika anda meRASAkan KAUM 'AH-Beng' itu hanya berSIKAP JUJUR sekadar memBUAT pilihan BIJAK pada PRU-13, anda sepatutnya mengHANTUKkan KEPALA ke DINDING kerana mereka jelas hanya GILAkan KUASA seMATA-MATA kali ini..

Kenapa kita mengatakan sedemikian? Apabila kita memBACA penDEDAHan tentang pemilihan CEC, dah jelas meBUKTIkan bahawa KAUM 'AH-Beng' sendiri sebenarnya TIDAKlah begitu memPEDULIkan keTELUSan seperti SANGKAan mereka yang KONONnya BIJAK pandai tuh.. KeTELUSan mereka sebenarnya keTELUSan 'MY-Foot' kerana itu SEMUA hanya 'Wayang OPERA' untuk 'COVER Line' AGENDA BUSUK mereka demi mengejar KUASA POLITIK.. ->KLIK<-


Walaupun ahli-ahli DAP La'anatullah sendiri yang MENGADU kepada ROS tentang kePINCANGan pemilihan CEC ini, apakah anda meRASAkan KAUM 'AH-Beng' itu akan berDEMONSTRASI untuk menCARI keBENARan dalam ISU ini? 

TIDAK.. Mereka TIDAK akan meLAKUkan sedemikian.. HARI ini KAUM 'AH-Beng' ini sudah terlalu MABUK KUASA untuk meLIHAT kePINCANGan sebegini.. Dalam OTAK sebahagian BESAR KAUM ini, mereka hanya meLIHAT bahawa mereka dan SEKUTU CEMOLOT mereka dalam PR hanya memerlukan 112 kerusi PARLIMEN untuk menJADI Kerajaan PERSEKUTUAN.. Walaupun mereka TIDAK SEDAR pun mereka hanyalah 1/3 daripada perKONGSIan CEMOLOT dalam PR, mereka tetap MABUK KUASA kerana mereka lebih DOMINAN di dalam PR.. Itulah DOKTRIN KOMUNIS yang diWARISkan oleh TOK NENEK mereka turun temurun.. Oleh itu, jangan HARAPlah KAUM 'AH-Beng' ini akan bukak MATA terhadap PERKARA ini! 

Jika KAUM 'AH-Beng' SENGAJA menutup MATA terhadap kePINCANGan DAP La'anatullah dalam pemilihan CEC, siapakah yang patut membuka MATA? KAUM Melayu/ISLAM perlu 'TAKE NOTE' berhubung PERKARA ini.. Bukan untuk KAGUM dengan keTELUSan 'MY-Foot' KAUM 'AH-Beng' ini sebaliknya untuk menyedari bahawa KAUM ini bukanlah JUJUR sangat.. Tatkala mereka menduh orang lain TIDAK TELUS atau KORUP, mereka jugak 2X5.. MASUK AKALkah jika mereka masih berSETUJU dengan DAP La'anatullah yang menyalahkan 'EXCEL Sheet' dalam pemilihan CEC? Ini bukan kerana mereka BODOH tetapi kerana mereka TIDAK JUJUR demi memastikan DAP La'anatullah dapat mengejar keKUASAan..


Jika ada KAUM Melayu/ISLAM berOTAK LIBERAL seperti 'BOSS' Pemuda UMNO yang meNAFIkan PRU-13 adalah TSUNAMI KAUM 'AH-Beng', jelas dia pun berSUBAHAT atau dia TIDAKlah seCERDIK seperti yang diGAMBARkan oleh 'CAI-CAI'nya.. Ini TIDAK mengHAIRANkan kerana bagi SPESIS berOTAK LIBERAL, kePINCANGan sebegini perlu diDIAMkan agar mereka dapat 'MAKAN kiri dan kanan' berSAMA-SAMA KAUM 'AH-Beng' ini.. SPESIS berOTAK LIBERAL ini lebih SUKA jika kePINCANGan UMNO/BN diDEDAHkan kerana ianya meMUDAHkan mereka untuk mengejar keDUDUKan di dalam PARTI.. Pada mereka, keJUJURan TIDAK dapat menJAMIN keMEWAHan mereka akan KEKAL seLAMA-LAMAnya..


Sudah tentu 'RED Bean ARMY' akan berMATI-MATIan untuk 'COVER Line'kan kePINCANGan pemilihan CEC DAP La'anatullah ini di FACEBOOK.. Mereka akan berUSAHA untuk memperBESARkan keKORUPan UMNO/BN walaupun terpaksa meREKA-REKAkan CERITA.. Memandangkan UMNO/BN pulak memPUNYAi JENTERA SIBER yang diKHUSUSkan untuk memuja dan me'LAMBUNG'kan SPESIS berOTAK LIBERAL seperti 'BOSS' Pemuda UMNO hingga ke LANGIT ke-7, mereka tentunya TIDAK akan menangkis PROPAGANDA BUSUK 'RED Bean ARMY' ini.. Jadik, terpaksalah UMNO/BN menerima apa sahaja TOHMAHan yang diTUJUkan terhadap mereka walaupun DAP La'anatullah jauh lebih TERUK!

Wallahualam..   

1 comment:

Anonymous said...

ORANG MELAYU ...ISI MINYAK DI PETRONAS SAJA

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS