DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Monday, May 06, 2013

Ibarat PEPATAH ' SUSU dibalas RACUN' - meRUJUK apa yang diLAKUkan oleh KAUM 'AH-Beng' terhadap DS Najib..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Apakah yang perlu kita LAKUkan terhadap KAUM 'AH-Beng' yang TIDAK pernah berTERIMA KASIH dan BIADAB terhadap KAUM Melayu/ISLAM? Itu SOALAN yang kita ingin-ingin sangat TANYAkan kepada DS Najib atas keMEROSOTan UNDI yang diTERIMAnya pada PRU-13 dek perBUATan KAUM 'AH-Beng' ini.. Kalau diIKUTkan SIRAH Rasulullah SAW, YAHUDI Bani Quraizah dan YAHUDI Bani Nadhir diPERANGi akibat pemBELOTan mereka semasa pePERANGan AHZAB.. Sudah tentu TIDAK patut untuk menyamakan pePERANGan AHZAB dengan PRU-13 kali ini.. Namun demikian, nampak jelas KAUM 'AH-Beng' ini jelas sekali TIDAK berTERIMA KASIH terhadap BAKTI DS Najib kepada mereka!

Mungkin disebabkan inilah PRESIDEN MCA sudah 'FED-UP' dan MULA 'GIVE-Up' untuk menerajui MCA yang memPERJUANGkan nasib KAUM 'AH-Beng' ini.. Ini diNYATAkan olehnya sendiri dalam 'PRESS Statement'nya pada HARI ini.. ->KLIK<-


Jadik, jika MCA sendiri sudah 'GIVE-Up', untuk memPERJUANGkan NASIB mereka, bukankah mereka patut mengHARAPkan EHSAN DAP La'anatullah? Bukankah kerana itu mereka mengUNDI DAP La'anatullah sehingga sanggup menJATUHkan dua orang MB Melayu/ISLAM di Johor dan Melaka yang begitu BESAR sekali BAKTI mereka terhadap KAUM 'AH-Beng' ini? Kenapakah DS Najib dan KAUM Melayu/ISLAM perlu memBANTU mereka yang macam ZIONIS ini?

Sebenarnya keputusan PRU-13 semalam bukan sahaja memBIMBANGkan UMNO/BN, malah KAUM 'AH-Beng' peMAKAN BABI ini jugak.. Mereka terlalu OPTIMIS mengHARAPkan PKR dan Lebai-Lebai DUNGU PAS mampu MENANG mengatasi UMNO/BN.. MALANGnya, penCAPAIan kedua-dua PARTI ini terlalu mengecewakan terUTAMAnya Lebai-Lebai DUNGU PAS.. Akhirnya, jelas menDEDAHkan bahawa betapa RASISnya mereka ini untuk meMENANGi UNDI seKAUM mereka demi menJATUHkan UMNO/BN.. Walhal, SEMUA sedia maklum bahawa sejak sekian lama lagi Kerajaan UMNO/BN TIDAK pernah mengABAIkan KAUM ini turun-temurun sejak MERDEKA lagi? Lihat betapa DAJALnya mereka?

Hari ini di dalam FACEBOOK TIDAK putus-putus mereka menyerang DS Najib dan UMNO/BN walaupun UMNO/BN meMENANGi PRU-13 dengan cara yang SAH? Ada jugak FACEBOOK yang cuba menCETUSkan PROVOKASI seperti berikut..

KLIK GAMBAR UNTUK KE FACEBOOK TERSEBUT

KONON-KONONnya DS Najib mengeluarkan kenyataan RASIS apabila mengatakan KAUM 'AH-Beng' ini meLAKUkan 'CINA-MI' semasa PRU-13 lalu? Apakah SALAH untuk DS Najib mengatakan sedemikian sedangkan jelas mereka sendiri TIDAK berTERIMA KASIH dan mengHARGAi segala BAKTI yang telah diBERIkan oleh DS Najib di bawah KONSEP 1 Malaysia? Malah, RAKYAT seluruh NEGARA sedia maklum betapa KAUM 'AH-Beng' ini TIDAK berHENTI-HENTI memFITNAH DS Najib dan ahli-ahli keluarganya menerusi KOMRAD 'RED Bean ARMY' DAP La'anatullah? Pernahkah DS Najib meLAKUkan perkara yang SAMA terhadap mana-mana ahli keluarga mereka? JAHAT bukan KAUM 'AH-Beng' ini?


KeMEROSOTan kerusi PARLIMEN oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS dalam PRU-13 semalam meRISAUkan KAUM 'AH-Beng' ini.. Apakah lagi MODAL mereka untuk menDAKWA bahawa KAUM Melayu/ISLAM pun ada yang sudi 'BerCEMOLOT' dengan mereka? Hari ini BERITA BURUK untuk KAUM 'AH-Beng' ini berTAMBAH lagi dengan BERSARAnya Pok Nik 'ALAIHISSALAM' sebagai MB Kelantan atas NASIHAT DYMM AL-SULTAN Kelantan.. Mereka mengGELABAH kerana rakan SEKONGKOL mereka sudah berKURANGan sebaik sahaja keputusan PRU-13 diUMUMkan.. Siapa lagi PEMIMPIN Melayu/ISLAM yang mampu meng'COVER'kan perBUATan KEJI mereka? Takkan nak HARAPkan Penasihat PKR yang KOTOR?

Oleh itu, sekali lagi kita TEGASkan DS Najib TIDAK perlu pun untuk merasa GELISAH untuk berTEGAS dengan KAUM 'AH-Beng' ini.. Ye la.. Buat apa lagi DS Najib perlu mengambil KISAH pasal mereka yang jelas langsung TIDAK berTERIMA KASIH bukan sahaja terhadap BAKTI DS Najib, malah terhadap TOLERANSI KAUM-KAUM lain yang memBERIkan KAUM 'AH-Beng' ini RUANG untuk berSAMA-SAMA hidup di NEGARA ini.. LUMRAHnya, kalau orang TIDAK SUKA untuk HIDUP berSAMA-SAMA, buat apa lagi kita PEDULIkan mereka ini? Bukankah mereka ini patutnya diABAIkan sahaja dan lebih BAIK kita TUMPUkan kepada KAUM-KAUM lain yang lebih memerlukan PERHATIAN dan SIMPATI kita?

Wallahualam..      

3 comments:

Anonymous said...

dengan penolakan pengundi cina ke atas BN, maka secara automatic gugur lah segala janji-janji DSN & BN yang khusus semasa berkempen, example sekolah cina, naik taraf university kolej cina. ini semua kerana mereka tidak sambut atau terima janji-janji dengan memberi undi kepada BN. seperti ciri-ciri law of contract....where there is an offer, there must be acceptance to form a contract. DSN please hear us.....

Anonymous said...

Cina dah kaya, mereka tak perlu apa-apa lagi..!!!!!

UTAMAKAN URUSNIAGA DENGAN ORANG MELAYU.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

MASA untuk mengUBAH segala-galanya.. TIRUlah Singapura bagaimana mereka meLAYAN kaum ASAL di sana

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS