DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, May 01, 2013

Sokong POLITIK HUJAH tolak POLITIK LUCAH ke atau SOKONG keLUCAHan PEMIMPIN, tolak HUJAH dan FAKTA?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

HE!HE!HE! Sebenarnya SIAPAkah yang berMAIN POLITIK LUCAH? Kalau kita IKUTi betul-betul KRONOLOGI POLITIK di NEGARA kita, anda akan TAHU bahawa POLITIK LUCAH ini sebenarnya diMULAkan oleh DAP La'anatullah lalu diTURUTi oleh Lebai-Lebai DUNGU PAS dan para pelaku MAKSIAT dalam PKR.. DAP La'anatullah meMULAkannya sejak TAHUN 80-an lagi dalam ISU VIDEO SEKS Vijandran yang meRUPAkan Timbalan SPEAKER Dewan RAKYAT.. DAP La'anatullah jugak yang meMAINkan ISU SEKS dengan budak bawah UMUR terhadap MANTAN KM Melaka, TS Rahim Tamby CHIK yang GAGAL diBUKTIkan..

Lebai-Lebai DUNGU PAS hanya sekadar tukang SORAK aje apabila SKANDAL SEKS sebegini diDEDAHkan oleh DAP La'anatullah.. Namun, SEMUAnya berUBAH apabila MANTAN TPM yang kini ialah Penasihat PKR diDEDAHkan SKANDAL SEKSnya oleh 'SINGH is KING' yang kini ialah PENGERUSI DAP La'anatullah.. Lebai-Lebai DUNGU PAS yang sebelum ini mengGELABAH dek kerana KES KHALWAT 'Ayam SABUNG' mereka yang kini Timbalan PRESIDEN PAS mendapat BONUS yang BESAR dengan penDEDAHan SKANDAL SEKS Penasihat PKR pada masa itu.. Malah, ianya HANGAT apabila GELARan 'AL-JUBOR' mula diSEBUT..

Kita tak NAFIkan bahawa PRESIDEN MCA jugak pernah diDEDAHkan VIDEO SEKSnya.. Namun demikian, jika kita memBUAT perBANDINGan kita akan dapati bahawa INDIVIDU yang terlibat dalam SKANDAL SEKS di dalam PR bukan sahaja memegang JAWATAN dalam PARTI masing-masing, malah turut berTANDING pulak dalam PRU-13? PRESIDEN MCA sendiri TIDAK berTANDING pun? Jadik, di sini sahaja kita dapat menilai KREDIBILITI kePIMPINan PR untuk MENIPU dan memPERDAYAkan RAKYAT berKAITan penDEDAHan SKANDAL SEKS mereka.. Pelaku SKANDAL SEKS di'SUCI'kan pulak oleh Pok Nik 'ALAIHISSALAM'?

Kenapa puak-puak PR ini meLENTING apabila SKANDAL SEKS para PEMIMPIN mereka di'KANTOI'kan? Sepatutnya itu adalah satu RAHMAT kerana mereka dapat memBERSIHkan PARTI masing-masing? Namun, berBEZA dengan UMNO, mereka yang terPALIT dengan SKANDAL SEKS ini bukan sahaja di'SUCI'kan oleh Pok Nik, malah Pok Nik pulak yang lebih-lebih mengARAHkan agar mereka ini diPERTAHANkan dengan menuduh pihak yang menDEDAHkannya memFITNAH? Kalau Lebai-Lebai DUNGU PAS sering KATA mereka lebih ISLAM berBANDING umat ISLAM lain, apakah ini aje ke KERJA untuk ULAMAK dalam PAS seperti Pok Nik ini?


Bukan itu aje, Pok Nik jugak mengARAHkan agar mereka yang terCEMAR dek SKANDAL SEKS ini dipilih sebagai PEMIMPIN.. Memang patut kena 'SCAN' OTAK dah Pok Nik nih.. IRONInya, Pok Nik atau mana-mana Lebai-Lebai DUNGU PAS yang lain langsung TIDAK mengARAHkan agar SIASATan diLAKUkan seterusnya mereka yang terCEMAR ini diHUKUM HUDUDkan? Belum apa-apa lagi dah BERAT sebelah, ada hati pulak FAHAMan SONGSANG mereka itu nak diKAITkan dengan ISLAM lagi? Pernah tak anda LIHAT mana-mana ULAMAK lain dalam DUNIA ini yang begitu DAHSYAT meROSAKkan AGAMA ISLAM seperti Pok Nik ini? Ada ke?

Baru sebentar tadi kita diKEJUTkan pulak dengan 'U-Turn' oleh BAPAK kepada Saiful BUKHARI yang meRUPAkan MANGSA 'JUBOR' kepada Penasihat PKR.. Sebelum ini dia memBUAT kenyataan bahawa KES 'MenJUBOR' tersebut adalah FITNAH yang diCIPTA oleh UMNO/BN.. Rupa-rupanya dan terBALIK? ->KLIK<-

Sebelum ini BAPAK kepada Saiful BUKHARI ini jugak mendapat pemBELAan Pok Nik apabila dia 'U-Turn' dengan mengatakan KES 'MenJUBOR' itu ialah FITNAH yang diRANCANG oleh UMNO/BN terhadap Penasihat PKR? HE!HE!HE! ->KLIK<-


HE!HE!HE! Sekarang apa pulak KOMEN orang TUA nih? RASAnya anda boleh agak apakah SKRIP yang akan diUCAPkan oleh orang TUA seperti Pok Nik ini..

Kita PERCAYA selagi Pok Nik diKEKALkan keDUDUKannya dalam PAS, selagi itulah Lebai-Lebai DUNGU PAS akan KEKAL menjadi 'PenCUCI' MASALAH SEKSUAL dan LENDIR mana-mana PEMIMPIN PR! Dah memang itu 'HOBI' Pok Nik, kalau tak buat begitu, tentulah KURANG ISLAM pada pandangan MATAnya.. Umat ISLAM wajar berSYUKUR Allah SWT TIDAK lagi menurunkan NABI atau Rasul selepas Rasulullah SAW.. Bayangkan kalau WAHYU sedemikian TIDAK diTURUNkan dalam AL-Quran dan orang macam Pok Nik ini tiba-tiba mengaku sedemikian? Kalau dia KATA selipar dia pun satu bentuk MUKJIZAT, Lebai-Lebai DUNGU PAS pun akan PERCAYA aje!

Wallahualam..     

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS