DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, May 07, 2013

ANGKA-ANGKA yang perlu diPERTIMBANGkan DS Najib dan mereka yang seBANGSA dan seAGAMA dengannya..


ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA

Kita meMOHON kepada DS Najib supaya 'CONSIDER' ANGKA-ANGKA ini untuk memBUAT POLISI dan menerajui kerajaan di MASA akan DATANG..

1) Daripada 133 kerusi PARLIMEN yang diMENANGi oleh UMNO/BN, UMNO sahaja sudah meMENANGi 109 kerusi PARLIMEN.. Kita SEMUA maklum bahawa UMNO hanya berTANDING di kawasan Melayu/ISLAM kecuali di PARLIMEN Gelang Patah.. DS Najib harus SEDAR bahawa keKUATan UNDI Melayu/ISLAM memihak kepada UMNO.. Oleh itu, POLISI Kerajaan UMNO/BN selepas ini HENDAKlah mengUTAMAkan SOKONGan MAJORITI yang diperolehi UMNO iaitu KAUM Melayu/ISLAM diIKUTi BUMIPUTERA lain dan KAUM India.. Inilah yang PENTING..

2) RAKYAT pun TAHU bahawa lebih 60% CALON UMNO sahaja ialah MUKA BARU pada PRU-13 kali ini.. MUKA BARU yang boleh diKATAkan 'INNOCENT' dan BERSIH segala-galanya demi memenuhi apa yang RAKYAT MAHUkan.. Namun, kita SEMUA TAHU bahawa ada yang KALAH kerana 'MOOD' pengUNDI khususnya KAUM 'AH-Beng' ini memang berTEMAkan RASISME pada PRU-13 kali ini.. Jadik, TOLONG 'BAKUL Sampah'kan PROPAGANDA 'RED Bean ARMY' dan 'CAI-CAI' PAS yang KONONnya mengatakan UMNO RASIS kerana menyalahkan pengUNDI KAUM Cina..

3) 'GERRYMANDERING' ialah ISU yang cuba diMAINkan oleh 'CAI-CAI' PR di FACEBOOK KONONnya untuk menDAKWA UMNO/BN TIDAK memperolehi UNDI POPULAR.. Namun mereka LUPA bahawa keMENANGan seseuatu PRU diTENTUkan oleh JUMLAH kawasan PRU yang diMENANGi bukannya oleh pengiraan 'TOTAL' JUMLAH UNDI yang diMENANGi.. Bolehkah diBANDINGkan JUMLAH pengUNDI di Klang dan Gelang Patah yang menCECAH 100 RIBU orang dengan pengUNDI di Kapit, Sarawak? TIDAKkah itu UMPAMA memBANDINGkan GAJAH dengan SEMUT? 


UMNO/BN sudah TIDAK POPULAR lagi di kawasan BANDAR yang berPOPULASI 100 RIBU orang.. Namun kita TAHU UNDI KAUM Melayu/ISLAM adalah KONSISTEN dengan UMNO/BN.. Bayangkan kalau kawasan URBAN diMENANGi oleh KAUM bukan Melayu/ISLAM dengan UNDI yang BESAR tetapi kawasan yang diMENANGi oleh Melayu/ISLAM diMENANGi dengan UNDI yang KECIL akibat perPECAHan? Jadik, jika keMENANGan PRU ditentukan oleh JUMLAH 'TOTAL' UNDI, TIDAK mustahil UNDI berASASkan anda KAUM Melayu/ISLAM bukan lagi MAJORITI di kawasan tersebut..

KATAkan UNDI KAUM Melayu/ISLAM cuma 25% dalam PR tetapi dalam UMNO/BN ialah 75%.. Namun, kalau IKUT cara pengiraan yang diNYATAkan oleh para 'CAI-CAI' PR itu, UNDI KAUM yang bukan MAJORITI akan mengatasi UNDI KAUM Melayu/ISLAM jika PR berKUASA.. Apa akan jadi kepada NEGARA ini yang meLETAKkan ISLAM sebagai AGAMA RASMI dan HAK-HAK BUMIPUTRA dalam Perlembagaan NEGARA? TIDAKkah mereka akan mengHAPUSkannya selepas ini? Apakah JAMINAN bahawa mereka akan menJAGAnyanya SAMA seperti UMNO/BN memPERTAHANkannya? Itulah KIRA-KIRA yang SENGAJA diSEMBUNYIkan mereka..

4) DS Najib jugak patut memBERSIHkan KAKITANGAN kerajaan dan GLC-GLC daripada menjadi PETUALANG yang memBOCORkan RAHSIA kerajaan kepada puak-puak PR.. Malah, ada yang terang-terangan menSABOTAJ apa yang diLAKUkan oleh DS Najib demi memberi keMENANGan kepada PR.. PemBERSIHan ini perlu diLAKUkan seSEGERA yang boleh kerana mereka ini IBARAT menjadi ULAT yang meMAKAN DAUN.. BerBALOIkan DS Najib bersungguh-sungguh memBERIkan MUKA kepada para PETUALANG ini ketika mereka  mengKHIANATi bukan sahaja AMANAH sebagai KAKITANGAN kerajaan, malah kepada RAKYAT jugak?


Kita PERCAYA bahawa kePIMPINan PAS sudah menyedari perKEMBANGan yang menakutkan ini.. Mungkin sebab itulah Pok Nik 'ALAIHISSALAM' diMINTA berSARA oleh DYMM AL-SULTAN Kelantan.. Kita jugak PERCAYA bahawa Kerajaan UMNO/BN jugak sudah menyedari apa yang berlaku.. Oleh itu, UMNO/BN MULAi dari sekarang patut segera berTINDAK atau mencari SEKUTU dengan NGO-NGO lain.. UMNO/BN sungguh berUNTUNG dapat menJALINkan HUBUNGan dengan dua NGO yang diKATAkan RASIS oleh DAP La'anatullah seperti PERKASA dan HINDRAF.. Namun, jaga-jaga.. Jangan BIARkan SOKONGan sedia ada ini berALIH ARAH ketika ini..

Wallahualam..

6 comments:

Anonymous said...

Aku paling setuju dengan kenyataan No.4. Ramai kaum ahbeng ini diberi jawatan penting dalam GLC tetapi mereka inilah yang menyalurkan maklumat kepada PR.

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Bukan KAUM 'AH-Beng' aje.. Orang kita pun 2X5 jugak..

Wallahualam..

Anonymous said...

Cina jelas ikut ketua Ulama mereka nama Lim Kit Siang.

zopinion said...

SURUH yg ribu2 kat bandar tu pindah ke luar bandar, jadi boleh balance sikit...

Anonymous said...

Tolonglah hapuskan kakitangan awam yang menyokong pembangkang.

Anonymous said...

Pertamanya najib kena buang seluruh punasihat dan juga yg paling penting buang omar ong dari petronas...najib dengar ke...

Budakteranung

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS