DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, May 11, 2013

'RED Bean ARMY' bukan sekadar untuk MENANG PRU-13 tetapi untuk meMUSNAHkan sebuah NEGARA yang AMAN?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita dah CERITAkan sebelum ini tentang MODUS operandi 'RED Bean ARMY' yang telah menyebarkan PROPAGANDA meROSAKkan bagi pihak DAP La'anatullah.. Seperti yang kita SEBUTkan sebelum ini, SASARAN utama mereka ialah para pengUNDI KAUM 'AH-Beng' terUTAMAnya para pengUNDI MUDA dan KAUM Melayu/ISLAM SPESIS 'Pak KADOK' yang tinggal di KL dan Shah Alam.. BerBEZA dengan 'CYBERTROOPER' UMNO/BN, seperti UMB, 'RED Bean ARMY' mengGUNAkan FACEBOOK dan TWITTER seMAKSIMUM mungkin sebagai MEDIA untuk berKEMPEN dan berBOHONG pada PRU-13 kali ini.. Antaranya seperti ini..

KLIK GAMBAR UNTUK KE FACEBOOK

Sementara UMB mengGUNAkan BLOG sebagai MEDIUM penyampaian, 'RED Bean ARMY' pula mengGUNAkan FACEBOOK.. PROPAGANDA yang diSEBARkan oleh 'RED Bean ARMY' menerusi FACEBOOK ini keBANYAKkannya menJURUS kepada USAHA untuk menJATUHkan Kerajaan UMNO/BN..  Selain itu, mereka jugak mengHASUT para pengUNDI KAUM 'AH-Beng' dengan mengGAMBARkan KONONnya UMNO/BN dan mereka yang memilihnya sebagai KORUP, RASUAH dan KRONISME.. Pada MASA yang SAMA, mereka menutup terus RUANG yang meMUNGKINkan sesiapa menyoal kembali KRONISME, KORUP dan RASUAH para PEMIMPIN DAP La'anatullah dan SEKUTUnya dalam PR.. 

Antara TOKOH-TOKOH yang tentunya menjadi SASARAN UTAMA 'RED Bean ARMY' ini ialah TOKOH-TOKOH dari KAUM Melayu/BUMIPUTRA seperti DS Najib seKELUARGA, PEHIN Sri TAIB Mahmud, TUN DR. Mahathir, TS Syed Mokhtar AL-Bukhary dan RAMAI lagi.. TIDAKkah ini BUKTI jelas betapa RASISnya mereka? Selain itu, segala AGENSI kerajaan turut menjadi SASARAN mereka untuk diBURUKkan.. 'RED Bean ARMY' TIDAK menyerang KOSONG kerana seperti KATA mereka sendiri, mereka sudah ada 'KAKI' di dalam AGENSI kerajaan dan GLC untuk menyalurkan MAKLUMAT bagi diMANIPULASIkan sempena PRU-13 kali ini!

Semasa hari pengUNDIan, RAMAI pengguna FACEBOOK mendapati di dalam 'NEWS Feed' mereka diPENUHi dengan GAMBAR-GAMBAR yang menunjukkan KONONnya 'BANGLA' keluar mengUNDI, GAMBAR KAD pengenalan PALSU berSEPAH-SEPAH, GAMBAR dakwat di JARI dan BANYAK lagi.. Ini jugak meRUPAkan MODUS operandi 'RED Bean ARMY' yang mengambil GAMBAR-GAMBAR untuk BERITA lain kemudiannya menyiarkan dalam FACEBOOK untuk memFITNAH KONONnya GAMBAR-GAMBAR tersebut diambil semasa PRU-13.. IRONInya, SKMM dan pihak POLIS langsung TIDAK menyiasat 'FRAUD' sebegini?

Hari ini pulak selepas keputusan PRU-13 diUMUMkan dan menyaksikan UMNO/BN meMENANGinya dengan MAJORITI MUDAH, sekali lagi mereka 'RED Bean ARMY' ini mengGUNAkan FACEBOOK untuk mengHASUT KAUM 'AH-Beng' dan SPESIS 'Pak KADOK' untuk TIDAK mengIKTIRAF keputusan tersebut.. Merekalah yang menCIPTA FITNAH KONONnya lampu terPADAM dan jugak pengiraan secara penJUMLAHan UNDI POPULAR yang langsung TIDAK diGUNAkan untuk menentukan keMENANGan pada mana-mana PRU pun dalam SEJARAH di NEGARA ini.. SPR mangsa FITNAH terHEBAT mereka untuk kali ini..

Dalam KONTEKS ini, kita meRASAkan bahawa terdapat satu ELEMEN yang TIDAK memihak kepada UMNO/BN dalam bab penyebaran PROPAGANDA dan FITNAH sebegini.. RAKYAT meLIHAT seakan-akan pihak berKUASA telah jadik berOTAK BEKU untuk menyiasat perkara ini mungkin kerana TIDAK mahu turut dilihat sebagai RASIS agaknya? Walhal FITNAH dan peLANGGARan undang-undang langsung TIDAK perlu melihat apa jenis KAUM atau BAHASA yang diGUNAkan? TIDAKkah BODOH untuk kita melihat pihak berKUASA menyatakan agar RAKYAT berHATI-HATI dengan FITNAH sebegini tetapi mereka pulak langsung ENGGAN berTINDAK?

UMNO/BN dan KAUM Melayu/ISLAM yang memilih PARTI ini seharusnya berSYUKUR bahawa Allah SWT masih lagi menTAKDIRkan PARTI ini berKUASA.. BUKTInya anda LIHAT sendiri CARTA PAI ini yang kita cukup yakin TIDAK akan diTUNJUKkan oleh 'RED Bean ARMY' kepada SPESIS 'Pak KADOK' yang main HANGGUK terhadap apa sahaja FITNAH.. Agak-agak apa REAKSI Lebai-Lebai DUNGU PAS jugak apabila melihat CARTA PAI sebegini? Tak MALU ke mereka?Kita mungkin akan buat 'POSTING' pasal ini di kemudian hari.. Untuk itu, anda yang melihat CARTA PAI ini silalah buat ANALISA sendiri sebelum 'RED Bean ARMY' memutar-BELITkannya!

Wallahualam..

2 comments:

Anonymous said...

jentera maya bn lemah..

sepatutnya dr awal, terangkan setiap proses ketika mengundi dlm iklan tv..bukannya sekadar kempen BN..supaya rakyat faham sukarnya berlaku penipuan dlm pilihanraya.. kenal apa itu polling agent, counting agent, daftar pemilih, borang 14... tp ini semua tidak difahami rakyat..

mereka ingat dgn mudah boleh walk in utk mengundi

Jouhar

Anonymous said...

red bean army nie disamaertikan sebagai askar komunis kekacang...ia itu mereka berselerak di dalam maya siber. bukan susah nak trace dia orang nie. untuk orang yang ada kepakaran dan peralatan canggih, boleh trace setiap mereka ini, selagi mereka berlegar di alam maya. Isu nya, siapa yang monitor dan trace. tapi saya dapat maklum pihak berkuasa tahu dan kenal mereka ini. pihak berkuasa hanya tunggu waktu yang sesuai untuk jemput dia orang satu persatu untuk do beri percutian yang panjang....kira2 sampai pru 15 kot. tapi cadangan saya tazkirah lah dia orang sampai boleh menginap di hospital bahagia.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS