DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Sunday, May 26, 2013

KDN BUTA terhadap AGENDA 'Perang SALIB' disebalik USAHA menJATUHkan KREDIBILITI SPR ketika PRU-13?



ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kenapakah KREDIBILITI SPR cuba diCABAR seMATA-MATA untuk puak-puak PR menabalkan seorang 'PenJUBOR' sebagai PM? Itu MUDAH aje.. Walaupun perLANTIKkan dalam SPR di bawah KUASA YDP AGONG, SPR TIDAK memPUNYAi KUASA untuk berTINDAK sendiri terhadap pihak yang menCABAR atau mengBURUKkan NAMA SPR menerusi pemBOHONGan.. SPR terpaksa berHARAP kepada pihak berKUASA khususnya KDN untuk berTINDAK.. Sebab itulah HARI ini SPR diTENYEH cukup-cukup menerusi pelbagai PENIPUan di MEDIA internet! Mereka yang meRANCANG pun TAHU bahawa SPR hanya mampu GIGIT jari..

Anda mungkin menyangka bahawa MODUS-operandi untuk memBURUKkan SPR ini hanya BARU berlaku.. TIDAK.. Sebenarnya ianya sudah diRANCANG sebegitu LAMA.. Anda ingat siri-siri RUSUHAN BERSIH dan BANYAK lagi sebelum ini hanya ACARA untuk MAKAN ANGIN bersama keluarga ke? SEMUAnya diATUR berTUJUAN untuk memBURUKkan KREDIBILITI SPR jika PR KALAH selepas PRU-13 kali ini..



Itu apa yang berlaku secara TERANG-TERANGan.. Bagaimana pulak dengan apa yang berlaku secara SEMBUNYI-SEMBUNYI seperti peRANCANGan RAPI untuk memBURUKkan OPERASI SPR semasa HARI pengUNDIan? Apakah anda TAHU?

Sebenarnya, perkara ini SUDAH pun diDEDAHkan dalam MEDIA internet oleh beberapa pihak KETIGA.. Anda patut TAHU peRANCANGan untuk memBURUKkan SPR ini berMULA 3 TAHUN lebih AWAL daripada TAHUN 2013.. Malangnya, disebabkan MENTERI KDN pada MASA itu lebih SUKA memandang REMEH perkara sebegini, SPRlah menerima PADAHnya.. 


Mereka mengKAJI segala OPERASI SPR bukan KONONnya untuk memastikan SPR itu TELUS sebaliknya untuk menCARI keLEMAHan SPR semasa berOPERASI untuk meMANIPULASIkannya.. Ini diLAKUkan menerusi beberapa NGO yang ada RANGKAIan di luar NEGARA..   

KLIK GAMBAR UNTUK KE WEBSITE

OPERASI sebuah ORGANISASI seperti SPR bukan sahaja sepatutnya TELUS, malah yang paling PENTING ialah SULIT.. Namun demikian, OPERASI SPR sudah TIDAK lagi SULIT apabila NGO-NGO seperti ini BEBAS meLAKUkan SIMULASI seolah-olah macam mereka meLAKONkan LAKONan FILEM pendek di YOUTUBE! 

KLIK GAMBAR UNTUK VIDEO
KLIK GAMBAR UNTUK VIDEO

Perkara ini jugak turut diDEDAHkan oleh Tunku AZIZ yang menyatakan bahawa TINDAKan oleh NGO ini berTUJUAN untuk menCETUSkan keKACAUan semasa dan selepas pengUNDIan bagi mengGUGAT KREDIBILITI SPR.. Yang JELIKnya, KDN langsung TIDAK berTINDAK untuk mengHALANG kegiatan JAHAT mereka ini walaupun kegiatan sebegini sudah diRANCANG sebegitu LAMA.. ->KLIK<-


Selain daripada peRANCANGan yang diMAKSUDkan, SPR jugak diFITNAH lebih DAHSYAT lagi apabila LOGO dan CETAKan yang mengGUNAkan LAMBANG SPR diGUNAkan sewenang-wenangnya bukan sahaja untuk TUJUAN SIMULASI.. LOGO SPR inilah yang diGUNAkan untuk MANIPULASI seperti penyediaan GAMBAR 'BLACK-Out', meROSAKkan kertas UNDI dan BANYAK lagi.. Malah, kita jugak meRASAkan bahawa PIHAK yang SAMA jugak telah berSEKONGKOL dengan 'RED Bean ARMY' untuk MENIPU GAMBAR-GAMBAR IC berTABURan, BANGLA mengUNDI dan bermacam FITNAH yang diSEBARkan dalam FACEBOOK!

Sekali lagi di sini kita meRASAkan PIHAK KDN sendiri pada MASA itu terlalu LEMBIK hingga memBIARkan 'JENAYAH' ini sewenang-wenangnya diLAKUkan terhadap SPR.. Malah, terdapat jugak pemBABITan pihak dari luar NEGARA jika anda menyiasat siapakah DALANG di sebalik NGO ini.. Yang menJELIKkan tuh, DALANG ini jugak berKAIT dengan beberapa ORGANISASI GEREJA.. ->KLIK<-


KLIK GAMBAR UNTUK VIDEO

Sekali lagi kita HAIRAN di manakah MENTERI KDN pada MASA itu untuk berTINDAK terhadap perkara ini? Tak cukup jelaskah lagi AGENDA 'Perang SALIB' sebegini?

- Perlukah kita jelaskan lagi sebenar-benarnya AGENDA siapakah di sebalik SEMUA NGO-NGO yang beriya-iya memBANTAH keputusan PRU-13 kali ini? 

- Perlukah diTERANGkan lagi kenapakah mereka beriya-iya memFITNAH SPR hanya untuk mengejar MAJORITI MUDAH 112 KERUSI sahaja? 

MODUS-operandi mereka SAMA sahaja seperti mana yang berlaku di NEGARA-NEGARA Arab yang telah mengalami 'SPRING'.. MALANGnya, hasrat mereka GAGAL di NEGARA ini kerana PRU di NEGARA kita ini masih lagi TELUS dan 'RELIABLE'.. Selain itu, TIDAK mustahil bahawa WUJUDnya DALANG-DALANG di dalam kerajaan sendiri yang sanggup menJUALkan MARUAHnya kepada PIHAK sebegini.. Jangan ingat SEMUA PTD dan KAKITANGAN kerajaan itu SETIA kepada IKRAR atau apa-apa AKUJANJI pun.. Silap-silap, mereka yang di'HIRE' untuk TUGASAN PRU-13 oleh SPR pun RAMAI yang SPESIS 'KONG-kali-KONG'!

Wallahualam..   

2 comments:

Zack Ahmad Keychain said...

Memang ramai antara petugas-petugas SPR dalam bilik mengundi yg anti kerajaan termasuk guru-guru dan kakitangan sokongan yg lain. Sebab itu amatlah tidak pelik jika ada jembalang yg dapat mengundi 2 kali seolah-olah beratus ribu pengundi yg dapat mengundi 2 kali. Agak menghairankan juga jika 40,000 bangla yg diupah mengundi BN tidak dpt dikesan oleh petugas SPR yg anti kerajaan ini. Kita juga akan dpt melihat 1000 bas yg berkeliaran di pusat-pusat mengundi seluruh negara. Belum lagi sebanyak 100 pesawat Airbus mendarat di KLIA yg datang dari Bangladesh. Depa ni memang sial. Kalau betul nak jatuhkan kerajaan sekarang secara demo jalanan ala-ala Arab Spring. Jom.. aku pun nak juga terlibat. Jangan marah kalau ada yg mati sampai beribu-ribu orang. Pasal kita akan main bom dan senjata api macam di Negara Arab.Ada berani....

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebab itulah DS Najib harus memBUANG SIKAP 'BLOOD is THICKER than WATER' dalam KABINETnya..

Wallahualam..

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS