DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Wednesday, May 08, 2013

Apakah ini ayat FACEBOOK seorang Melayu/BUMIPUTRA yang DUNGU atau dari seorang KOMRAD 'RED Bean ARMY' yang menyamar?ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

UMNO/BN patut SEDAR bahawa MUSUH UTAMA mereka dalam JENTERA PROPAGANDA di INTERNET ialah 'RED Bean ARMY' DAP La'anatullah.. Seperti mana KOMUNIS menyebarkan PROPAGANDAnya, 'RED Bean ARMY' ini jauh lebih JAHAT dan lebih CANGGIH menJALANkan PROPAGANDAnya untuk memecah-belahkan SOKONGan KAUM Melayu/BUMIPUTRA bagi memastikan NEGARA ini TIDAK lagi menjadi MAJORITI KAUM Melayu/BUMIPUTRA sebaliknya diPECAHkan mengikut ETNIK seperti di Singapura.. Di BAWAH ialah bentuk PROPAGANDA yang diSEBARkan oleh 'RED Bean ARMY' ini dan diPERCAYAi pulak oleh golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA yang peMALAS dan TIDAK tahu nak mencari FAKTA sebenar..


Kalau diLIHAT pada ISU-ISU yang cuba diMAINkan oleh 'RED Bean ARMY' ini seperti di atas.. Mereka cuba meNAIKkan SENTIMEN keMARAHan golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA mengGUNAkan ISU-ISU seperti berikut..

1) PEMILIKAN HARTANAH YANG TIDAK ADIL?

Sebenarnya jika diKAJI, Kerajaan UMNO/BN ini terlalu BANYAK memBERIkan SUMBANGAN agar golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA ini meMILIKki TANAH.. BerMULAnya dengan penempatan FELDA dan FELCRA, KUOTA 10% lot BUMIPUTRA dan keMUDAHan KUARTERS untuk kakitangan kerajaan.. Malah, DS Najib sendiri telah meLANCARkan PR1MA untuk memBOLEHkan golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA meMILIKki HARTANAH.. Jika anda TIDAK mampu meMILIKki RUMAH di Bangsar, Setiawangsa, Ulu Klang, dan Hartamas siapakah 'DEVELOPER' di sana dan secara 'RASIS'nya anda patut jugak berTANYA KAUM manakah yang jadik 'DEVELOPER' itu?

Selanjutnya, golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA yang terPENGARUH dengan PROPAGANDA 'RED Bean ARMY' ini jugak patut berTANYAkan kepada DAP La'anatullah di Pulau Pinang dan PKR di Selangor - Sudah berapa BANYAKkah RUMAH MURAH yang telah diBINA oleh mereka? Cuba RUJUK balik ISU Datum JELATEK dan rancangan memBINA PPRT yang telah BANYAK diHENTIkan oleh DAP La'anatullah di Pulau Pinang? Golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA ini jugak patut berTANYA kenapakah HARGA RUMAH semakin meLAMBUNG di Pulau Pinang hingga langsung TIDAK ada RUMAH yang mampu diBELI dan diMILIKki oleh mereka?

2) MARAH KEPADA PENDATANG ASING?

Kalaulah orang Melayu/BUMIPUTRA jugak boleh berKATA sedemikian 200 TAHUN dahulu semasa MOYANG para 'AH-Beng' ini di'IMPORT' oleh penJAJAH British dari BENUA China untuk kegiatan perLOMBONGan bijih TIMAH? Ini jugak sebenarnya patut diPALITkan semula kepada golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA yang TIDAK mahu beKERJA seperti mana Bangla, Indon dan Myanmar bekerja? HISAP DADAH yang diEDAR oleh GANGSTER 'AH-Beng' tuh tak MALU pulak? Melayu meROMPAK TANAH Melayu sendiri ianya TIDAK akan ke mana kerana KEKAL menjadi MILIK Melayu.. Namun demikian kalau 'AH-Beng' meROMPAK TANAH seperti di Kelantan? Apakah TANAH itu akan kembali SEMULA ke tangan KAUM Melayu/BUMIPUTRA?

3) KEDUDUKAN ISLAM?

'RED Bean ARMY' ini cuba memBANGKITkan KONONnya DAP La'anatullah telah memBERIkan peruntukan berJUTA RM kepada pemBANGUNan ISLAM? BUKTIkan! Tunjukkan dulu BUKTInya! BUKTIkan wujudnya sebuah MASJID yang diBINA oleh DAP La'anatullah untuk umat ISLAM? Ada? DAP La'anatullah menuduh Kerajaan UMNO/BN meROBOHkan MASJID? Di mana? BUKTIkan! Sebaliknya sudah terBUKTI jugak keJAHATan DAP La'anatullah terhadap umat ISLAM dalam SOAL pengGUNAan NAMA Allah SWT dan ISU BACAan ayat SUCI AL-Quran sebelum Solat SUBUH!

4) ZAIRIL KHIR ITU MELAYU?

Inilah pemBOHONGan terBESAR 'RED Bean ARMY' untuk KEKAL memperDUNGUkan golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA yang KONON-KONONnya lebih berPELAJARan! Melayukah seseorang itu jika IBUnya berKAHWIN sebagai ISTERI kedua dengan seorang Melayu/ISLAM 8 TAHUN selepas dia diLAHIRkan? Kalau itu ISTILAHnya, Dr. Ridhuan TEE jugak patut menjadi MELAYU dan JUTAan Melayu/ISLAM tentunya akan berSETUJU!

5) MELAYU MEMUSUHI CINA?

Siapakah yang mengGUGAT NEGARA ini dengan FAHAMan RASIS yang TIDAK pernah pun berUBAH sejak NEGARA MERDEKA? Bukankah DAP La'anatullah? BUKTIkan satu sahaja sumbangan DAP La'anatullah itu kepada KAUM Melayu? HARAMnya berPAKAT dengan DAP La'anatullah kerana AGENDA mereka yang jelas menGANGGU perkara yang telah diTETAPkan dalam Perlembagaan NEGARA seperti keDUDUkan ISLAM, HAK-HAK Melayu/BUMIPUTRA, BAHASA Kebangsaan dan INSTITUSI KeSULTANan! Cuba LIHAT segala 'STATEMENT' mereka sejak MERDEKA! Jika DAP La'anatullah mengatakan berasal dari NEGARA Malaysia ini, kenapa meMUSUHi sekolah-sekolah Kebangsaan dan jugak penBELAJARan Bahasa Melayu di sekolah-sekolah VERNAKULAR?

6) ULTRA MELAYU YANG MEMULAKAN RASISME?

Jelas sekali mereka cuba mengaburi ISTILAH RASIS yang mereka sendiri amat MAHIR dan menguasainya.. RASIS lagikah KAUM Melayu/BUMIPUTRA jika memBIARkan RAMAI BILIONAIR yang lahir daripada KAUM 'AH-Beng' ini? Sedangkan hanya dengan seorang TS Syed MOKHTAR aje, mereka sudah MENYALAK macam DUNIA ini hendak KIAMAT? Jika ada KAUM Melayu/BUMIPUTRA MEWAH sedikit aje sudah diLABELkan mereka sebagai RASUAH, KRONISME dan KORUP? TIDAKkah anda NAMPAK bagaimana mereka menJAHANAMkan KAUM lain dengan FAHAMan RASIS, ULTRAKIASU lagi KOMUNIS ini? Siapakah yang TIDAK mahu keHARMONIan?

Jadik? Pada FIKIRan anda SEMUA apakah apa yang diSEBARkan menerusi FACEBOOK ini oleh beberapa 'CAI-CAI' Melayu/ISLAM yang kurang menelaah ILMU ini suatu yang BENAR? Apakah BENAR TULISan ASAL ini datangnya dari seorang 'WARGANEGARA ISLAM' seperti yang diNYATAkan atau seorang KOMRAD 'RED Bean ARMY' yang cuba MENYAMAR menjadik KONON-KONONnya golongan MUDA Melayu/BUMIPUTRA di FACEBOOK? Jika BENAR, apakah kita hanya berDIAM diri? Apa yang kita DEDAHkan ini bukanlah untuk menambahkan lagi SENTIMEN RASISME yang berLEGAR di dalam INTERNET tetapi hanya menJAWAB pemBOHONGan yang tentunya dipandang sebelah MATA oleh pihak berKUASA yang mungkin sudah terPENGARUH atau TIDAK tahu bagaimana PROPAGANDA ini diSEBARkan..

Wallahualam..  

7 comments:

Kenn said...

Ini salahsatu (?) biodata Mohd Ihsan Fadli Che Min

http://www.hasanhusaini.com/p/about-me.html

Boleh cuba hubungi dia

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kenn, apa MAKSUD kamu 'SALAH SATU'? Kita dah tengok BLOGnya.. Ohh.. Ini memang TOTOK nih.. Tak boleh buat apa dah..

SPESIS nih TAIK Tok Guru pun akan diKATAnya WANGI..

Wallahualam..

Anonymous said...

Entri yang padat dengan hujah, tahniah, tapi macamana nak kongsi d fb

Kenn said...

Salam Sejahtera,

Mungkin Red Bean ini main cekup saja nama sedangkan tuan badannya tidak mengetahui.

Adakah penulisan tersebut nampak ada gaya ditulis oleh badannya? dari segi gaya, lengguk bahasanya?

Memang si "totok" akan sesuai untuk di hijack namanya bagi mengelirukan mereka-mereka yang kurang mampu untuk berfikir dengan waras dan rasional.. ringkas kata yang dungu-dungu dan yang sewaktu..

Tukang Dok Peghati said...

ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

ANon 9:35, KONSI sahaja dengan COPYkan URL POSTING tersebut

Wallahualam..

Anonymous said...

Mungkin ini adalah usaha kumpulan, bukan saorangan.
Cara dan lengguk bahasa adalah elit liberal dan campur dengan elit bangsar ,belajar di UKAY, dan ahli IDEAAS.
Product dari NEP.
Saya yakin dan percaya ,dia atau mereka tak pernah kena di perkenakan geseran perkauman yang real.
arjuna waspada
changkat lobak

Anonymous said...

Susah nak bezakan antara cybertrooper DAP dengan fanatik bodoh Melayu.

Fanatik bodoh melayu memang selalu ada.
Sedangkan zaman komunis pun ada komunis Melayu.

Yang teruknya puak ni menipu tanpa rasa apa-apa sama sekali.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS