DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, May 04, 2013

Kurang 12 JAM lagi.. Apa yang perlu UMNO/BN LAKUkan jika mahu meMENANGi PRU-13 kali ini dengan CEMERLANGASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Tinggal kurang dari 12 JAM lagi untuk menamatkan KEMPEN.. Rasanya anda patut SEDAR bahawa sudah BANYAK perTUNJUK yang akan menentukan PARTI mana akan mendapat UNDI siapa pada PRU-13 kali ini.. Apa pun, memang penting KEMPEN di saat akhir ini dan kita amat-amat berHARAP agar TIDAK ada pihak khususnya dalam UMNO/BN terSILAP langkah dalam KEMPEN di saat akhir ini.. Tatkala RIBUan RAKYAT mula pulang ke kampung untuk mengUNDI, kita RASAkan UMNO/BN patut mengambil perhatian terhadap perkara-perkara ini..

1) RISIKO PENGUNDI LUAR PULANG KE KELANTAN, TERENGGANU DAN KEDAH

NEGERI-NEGERI ini adalah NEGERI MAJORITI 'SOLID' pengUNDI Melayu/ISLAM.. Kalau di atas KERTAS, UMNO/BN jelas mendapat SOKONGan BESAR kerana pengUNDI yang menetap di NEGERI-NEGERI ini ketara menunjukkan SOKONGan terhadap UMNO/BN.. Masalahnya ialah pengUNDI LUAR yang mahu PULANG untuk mengUNDI.. Mereka ini HIDUP SELESA di KL, Shah Alam dan Pulau Pinang dengan 'MENYEKSA' kaum keluarga lain yang terpaksa HIDUP di bawah REJIM Lebai-Lebai DUNGU PAS yang GAGAL memegang AMANAH.. UMNO/BN perlu menyedarkan para pengUNDI yang tak SEDAR diri ini khususnya di Kelantan..

KLIK GAMBAR UNTUK VIDEO
KLIK GAMBAR UNTUK VIDEO

Apa pun, belum terLAMBAT untuk UMNO/BN di NEGERI-NEGERI tersebut memulihkan keadaan.. Sebab itulah DETIK kurang dari 12 JAM ini wajar dimanfaatkan sePENUHnya oleh UMNO/BN untuk memulihkan kembali OTAK mereka ini.. Faktor keKELUARGAan di kalangan pengundi Melayu/ISLAM di NEGERI-NEGERI ini mungkin dapat 'MEMUJUK' para pengUNDI LUAR ini membuka MATA dan berSIMPATI terhadap ahli KELUARGA mereka di NEGERI-NEGERI ini yang terpaksa mengHADAPi 'SEKSAAN' Lebai-Lebai DUNGU PAS yang GAGAL dan cuma mahu menjadi peMAKAN GAJI BUTA sahaja bila berKUASA..


2) PENGUNDI CINA SUDAH DICUCI OTAKNYA OLEH DAP LA'ANATULLAH

Apakah UMNO/BN mengHARAPkan agar pengUNDI Cina mengembalikan SOKONGan kepada MCA, Gerakan dan SUPP? TIDAK.. KeSEMUA PARTI komponen kaum Cina dalam UMNO/BN hanya mampu mengekalkan SOKONGan pengUNDI tahap 'VETERAN' dan warga emas sahaja.. GOLONGan MUDA Cina sudah diCUCI OTAKnya oleh DAP La'anatullah yang begitu RASIS dan sering mengatakan KONONnya mereka ini TIDAK diLAYAN dengan ADIL di NEGARA ini!

KLIK GAMBAR UNTUK VIDEO

DAP La'anatullah mengGUNAkan sePENUHnya MEDIUM FACEBOOK untuk mengHASUT dan memPENGARUHi GOLONGan MUDA Cina untuk memBERIkan GAMBARan KONONnya UMNO ini RASIS dan mengAMALkan KRONISMA.. Kita TIDAK meLIHAT pun MCA, Gerakan dan SUPP mengGUNAkan MEDIUM yang SAMA untuk memperBETULkan PERSEPSI ini.. Oleh itu, UMNO/BN patut mengANGGAP PARTI-PARTI KOMPONEN Cina kurang menyerlah pada PRU-13.. 


Malah, TUDUHan warga ASING menjadi pengUNDI HANTU jugak ialah TUDUHan yang diLEMPARkan oleh DAP La'anatullah yang BERANG dengan peningkatan pengUNDI Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. IRONInya, bagaimanakah sebuah PARTI yang TIDAK tahu pun mengira UNDI dalam pemilihan PARTInya dan menyalah 'EXCELSHEET' boleh menentukan siapa yang LAYAK mengUNDI di NEGARA ini? Inilah 'LOMPONG' yang GAGAL dijelaskan oleh MCA dan lain-lain..

3) 'CAI-CAI' PR CUBA MENAFIKAN KEBENARAN YANG ADA UNTUK BERBOHONG

CONTOH yang terBAIK ialah perCUBAan 'CAI-CAI' untuk meNAFIkan VIDEO peribadi MANGSA 'JUBOR' Penasihat PKR yang berSUMPAH di kawasan Kaabah.. Sebenarnya ini bukanlah kali PERTAMA 'MANGSA 'JUBOR' iaitu Saiful Bukhari itu berSUMPAH pun.. Malah, dia sendiri menJELASkan bahawa VIDEO yang diRAKAM mengGUNAkan telefon BIMBIT itu ialah KOLEKSI peribadinya.. Punyalah 'CAI-CAI' PR itu terDESAK memPERTIKAIkan VIDEO orang sedangkan VIDEO yang lebih 'ASLI' seperti VIDEO SEKS seseorang seperti S/U AGONG PAS tak nak pulak diANALISA oleh mereka? Kenapa tak BERANI nak NAFIkan VIDEO ini?


Kalau VIDEO yang diRAKAM dengan alat RAKAMan TIDAK seCANGGIH mana pun bukan main lagi 'CAI-CAI' PR ini memPERTIKAIkan keSAHIHannya.. Kalau ikut LOGIK AKAL, sudah tentu lebih MUDAH untuk memPERTIKAIkan VIDEO SUMPAH Saiful Bukhari berBANDING VIDEO SEKS yang diMAKSUDkan.. Ye la.. Yang VIDEO SEKS tu sah-sah sekali dengan AUDIO, siap cakal LOGHAT Terengganu lagi! Cari seluruh INTERNET pun tak akan berJUMPAnya VIDEO SEKS yang pelakunya berCAKAP dalam LOGHAT Terengganu.. Itu belum lagi VIDEO SEKS yang menyaksikan seseorang 'TERKAM' JANTAN atau 'KONGKEK' AMOI Cina!


Oleh itu, PENTINGnya DETIK kurang dari 12 JAM ini diMANFAATkan sePENUHnya oleh UMNO/BN untuk menCERAHkan dan menambahkan kePERCAYAan kepada para pengUNDI.. TIDAK ada ISTILAH berputus asa hingga ke saat-saat akhir.. Bukankah UMNO/BN sendiri mengatakan bahawa PRU-13 ini ialah 'IBU kepada segala PRU'? Jadik, anggaplah ini JIHAD untuk sekali dan selamanya kepada NEGARA yang terCINTA ini..

Wallahualam..   

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS