DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Friday, May 03, 2013

Kurang 36 JAM dan UMNO/BN patut 'FULL SWING' dalam FACEBOOK dan media lain kerana Allah SWT bersama UMNO!ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Sebagai RAKYAT biasa, kita tak NAMPAK kenapa kita mesti mengUNDI CALON-CALON dari PAKATAN PAS + PKR + DAP La'anatullah yang cuma inginkan KUASA bukannya ingin berKHIDMAT.. Di Selangor, Kedah dan Pulau Pinang, RAKYAT dah BERIkan 5 TAHUN 'SOLID' untuk mereka memerintah tetapi RAKYAT sendiri dapat meNILAI apa sangat yang diBUAT oleh mereka sebagai kerajaan? Di Kelantan pulak RAKYAT dan BERIkan 23 TAHUN KUASA kepada mereka tetapi apa yang RAKYAT Kelantan dapat? Apakah 'LAKONan ZUHUD' Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan SOLAT HAJAT pukul 3 PAGI itu diTERIMA oleh Allah SWT jika orang yang menunaikannya itu TIDAK AMANAH dan sangat ZALIM?


Walaupun UMNO/BN sudah lebih 55 TAHUN menerajui NEGARA, namun untuk mengGANTIkan UMNO/BN bukanlah seMUDAH dengan memilih 'CAI-CAI' TIDAK berOTAK yang meRUSUH di atas jalan raya sebagai PEMIMPIN.. Apakah jika berSEKUTU dengan 'PenJUBOR', penZINA, peLAKU MAKSIAT dan musuh ISLAM dalam DAP La'anatullah itu akan memBERIkan RAHMAT kepada umat ISLAM di NEGARA ini? Cuba TUNJUK NEGARA manakah yang MAKMUR di DUNIA ini bila memilih PEMIMPIN sebegini? SeBURUK-BURUK ZIONIS di Israel dan US pun mereka TIDAK akan mengANGKAT orang sebegini sebagai PEMIMPIN mereka? Kenapa pulak kita umat ISLAM ini terHEGEH-HEGEH untuk BERI mereka KUASA?


Hari ini aje RAKYAT dah meLIHAT sendiri unsur-unsur keGANASan mula diCIPTA demi menabalkan orang sebegini sebagai PEMIMPIN.. Ada penyokong PARTI yang diCEDERAkan, ada yang meRUSUH di jalan-jalan raya, ada yang meREKA-REKA kan FITNAH bagi mengaburi keKALAHan mereka jika TIDAK diPILIH oleh RAKYAT.. Antara kaedah yang sedang diATUR oleh puak-puak PR ini ialah:-

1) MENUDUH SPR BERPAKAT DENGAN UMNO/BN MENENTUKAN KEPUTUSAN

2) MENUDUH KAEDAH DAKWAT KEKAL YANG DICADANGKAN OLEH MEREKA SENDIRI SEBAGAI MANIPULASI UMNO/BN

3) MENUDUH PENDATANG ASING DI LCCT SEBAGAI PENGUNDI HANTU

4) MERENCANAKAN KEADAAN TIDAK AMAN AGAR RAKYAT TIDAK KELUAR MENGUNDI

5) MENGATUR UNTUK MEMBAWA MASUK PENGUNDI 2 KERAKYATAN DI SEMPADAN THAILAND MENGUNDI DI KELANTAN DAN KEDAH

SEMUA kaedah di atas sedang diSEBARkan menerusi FACEBOOK bagi memPENGARUHi golongan MUDA yang TIDAK berapa CERDIK untuk menuduh SPR dan UMNO/BN KONONnya sedang mengatur KEPUTUSAN PRU-13 kali ini..

Mereka sudah MAKLUM bahawa mereka akan KALAH kerana RAKYAT sudah meNILAI sendiri apa sumbangan dan KHIDMAT mereka sejak diBERIkan MANDAT.. Namun, mereka cuba meNAFIkan keKALAHan tersebut dengan memBOHONGi RAKYAT seperti apa yang kita NYATAkan di atas bagi mengaburi keGAGALan mereka untuk berKHIDMAT.. Dalam KONTEKS ini, sepatutnya UMNO/BN TIDAK lagi berTANGGUH untuk 'FULL SWING' bagi menDEDAHkan 100% keBURUKkan para CALON dan PEMIMPIN PR ini seterusnya mengajak RAKYAT untuk mengajar cukup-cukup PETUALANG yang meROSAKkan NEGARA! Nak TUNGGU sampai bila lagi? Apakah UMNO/BN masih teragak-agak lagi?


UMNO/BN selalu mengatakan mereka TIDAK meLUPAkan MEDIA SOSIAL sebagai KAEDAH untuk menJELASkan keBENARan.. Namun demikian, kita NAMPAK UMNO/BN masih lagi teragak-agak dan TIDAK 'FULL SWING' sePENUHnya untuk menyerang para PETUALANG dari PR ini di hadapan RAKYAT.. FACEBOOK ialah MEDIA yang cukup EFEKTIF untuk UMNO/BN menyebarkan keBENARan dan menDEDAHkan PENIPUan puak-puak PR ini.. Untuk itu, jangan BIARkan MUSUH kamu menguasai SENJATA yang kamu sendiri cukup MAHIR untuk mengGUNAkannya.. Tinggal kurang 36 JAM lagi sebelum HARI mengUNDI.. Jadik, TUNJUKkanlah 'FULL SWING' kamu sebagai PARTI yang diSUKAi RAKYAT!

Wallahualam.. 

2 comments:

Anonymous said...

Salam,
Dalam masa yang suntuk ini psywar sangat sengit. Pertama, para pengiat cyber jangan terperangkap, berhati-hati dengan teknik berlapis-lapis, dimana ada isu seolah memihak kepada kita dan apabila diwar-warkan ada counter yang cukup meyakinkan menyebabkan kita terperangkap. Seterusnya mengundang marah dan simpati. Janganlah menari rentak mereka, fokus kepada isu sahih dan bermain dengan rentak sendiri. Isu nurul Izah perlu diteliti..
Para pembaca dan pengundi yang meneliti ruang cyber. Fokus kepada isu penting dan pokok dan buka minda dengan penuh kesedaran teknik berlapis-lapis ini.

Berita dari gunung said...

Rakyat wajar bersatu, berikan undi terbanyak kepada BN. Pilihanraya ini adalah wadah untuk paparan kesyukuran atas kesejahteraan Bangsa, Agama dan Negara di bawah BN sejak merdeka. Kalau ada yang tidak kena dengan BN kita harus perbaiki segera selepas ini.

Maju BN demi bangsa, agama dan negara.

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS