DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, May 04, 2013

'BANNER' Selamat PULANG untuk pengUNDI luar dah BUKTIkan betapa DUNGUnya Lebai-Lebai PAS di Kelantan..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Kita dah BANYAK kali dah SEBUT.. Lebai-Lebai DUNGU PAS ini bukannya CERDIK mana pun.. Memanglah TIDAK diNAFIkan RAMAI yang berILMU SEKULAR seperti para PENSYARAH dan PROFESSOR masuk PAS kerana TIDAK belajar ASAS penDIDIKan ISLAM semasa KECIL.. Namun demikian, itu bukan berMAKNA bahawa PAS menjadi semakin HEBAT kerana memPUNYAi orang sebegini sebagai AHLI.. BUKTInya, anda LIHAT sendiri latar belakang Timbalan PRESIDEN PAS dan salah seorang NAIB PRESIDENnya.. Kan orang BODOH jugak yang dipilih mereka nih sebagai PEMIMPIN PARTI? KAH!KAH!KAH!

Sebab itulah BANYAK TINDAK tanduk PAS hari ini diperSOALkan.. Nak KATA memperJUANGkan ISLAM, bila diJERKAH dek DAP La'anatullah aje terus KECUT simpan 'TELOQ'? Nak kata memperJUANGkan keADILan, tengok sendiri apa yang berlaku terhadap USTAZ Nasharuddin Mat ISA dan DATUK Hassan ALI? Apa yang RAKYAT lihat ialah Lebai-Lebai DUNGU PAS ini hanya mampu 'MenSUCIkan' segala DOSA dan perBUATan MAKSIAT oleh para PEMIMPIN PKR dan DAP La'anatullah.. KAEDAH mereka 'MeSUCIkan'nya pulak ialah apabila Pok Nik 'ALAIHISSALAM' kena 'BerLAKON ZUHUD' untuk mengHALALkan MAKSIAT..

Untuk memperlihatkan lagi keBODOHan Lebai-Lebai DUNGU PAS ialah dengan melihat papan IKLAN KEMPEN mereka seperti berikut.. Kita BANDINGkan 'SIDE by SIDE' dengan papan IKLAN KEMPEN UMNO/BN yang MESEJnya seakan SAMA!


Kalau anda orang yang berOTAK, anda akan TAHU bahawa 3 perSOALan yang diNYATAkan seperti papan IKLAN KEMPEN PAS itu keSEMUAnya telah diJAWAB oleh papan IKLAN KEMPEN UMNO/BN dengan satu JAWAPAN sahaja.. HE!HE!HE!

1) DIBEBANI DENGAN HARGA MINYAK UNTUK BALIK BERJUMPA IBU BAPA?

2) DIBEBANI DENGAN HARGA TOL UNTUK BALIK BERJUMPA IBU BAPA?

3) DIBEBANI DENGAN PINJAMAN PTPTN UNTUK BALIK BERJUMPA IBU BAPA?

JAWAPANnya MUDAH aje.. Seperti yang diTULIS dalam papan IKLAN UMNO/BN itulah! WUJUDkan peluang peKERJAan di NEGERI Kelantan agar ANAK-ANAK Kelantan TIDAK perlu meRANTAU, seterusnya mampu menangani keSEMUA perSOALan tersebut tanpa perlu berPISAH pun dengan IBU BAPA mereka.. Kan SENANG aje JAWAPANnya? Patutle DUNGU Lebai-Lebai PAS nih! KAH!KAH!KAH!

Pernahkah anda terBACA apakah yang akan diLAKUkan oleh Penasihat PKR dan RAKAN-RAKANnya untuk menghadapi KESAN penurunan HARGA MINYAK? 

- Apakah HARGA barangan akan diTURUNkan? 

- Apakah keSESAKkan jalan raya akan berKURANGan?

- Apakah HARGA KENDERAAN akan menjadi RENDAH?

TIDAK.. TIDAK.. KeSEMUAnya TIDAK akan berlaku.. Sebaliknya, kadar SUBSIDI kerajaan akan berTAMBAH dan kerajaan akan memPUNYAi BEBANan HUTANG yang amat BESAR hanya untuk menampung SUBSIDI MINYAK.. HARGA MINYAK yang RENDAH akan menambahkan lagi KENDERAAN di atas jalan raya.. Untuk 'COVER' SUBSIDI MINYAK, sudah pasti CUKAI JALAN akan diNAIKkan mereka.. Begitu jugaklah dengan harga TOL.. Apakah kerajaan terpaksa menanggung KOS baik PULIH lebuh raya jika TOL diHAPUSkan? Kelantan takde lebuh raya berTOL.. Jadik, itu bukan ALASAN untuk tak BALIK jenguk MAK BAPAK sendiri..

Jadik? NAMPAK tak bagaimana OTAK orang yang DUNGU ini berFIKIR? Mereka meJANJIkan perkara yang mereka sendiri tak boleh jawab KESANnya? Apakah kita mengHARAPkan kePIMPINan daripada Lebai-Lebai DUNGU PAS ini sedangkan HAKIKATnya mereka sendiri TIDAK mampu menjadi PEMIMPIN dalam kalangan PR? KONON-KONONnya nak menunjukkan mereka 'LEADING' dalam PR walhal segala keputusan dalam PAS kena mengambil KIRA keHENDAK DAP La'anatullah dan puak-puak peCINTA MAKSIAT dalam PKR? Tak ke meMALUkan?


HE!HE!HE! Kalau nak diBANDINGkan keTULUSan perJUANGan tentang ISLAM, PERCAYA tak bahawa PARTI BERJASA jauh lebih IKHLAS dan JUJUR berBANDING Lebai-Lebai DUNGU PAS tersebut? BERJASA sanggup berTANDING di kawasan MAJORITI bukan Melayu/ISLAM semata-mata untuk meWAKILi KAUM Melayu/ISLAM di sana? BERJASA jugak sangat ANTI untuk mengGADAIkan pengGUNAan KALIMAH Allah SWT TIDAK seperti Lebai-Lebai DUNGU PAS? Patulah RAMAI ULAMA telah lari meninggalkan PAS kerana keDUNGUan mereka?

KLIK GAMBAR UNTUK VIDEO

HE!HE!HE! Lebai-Lebai DUNGU PAS TIDAK akan ke mana pun bersama-sama DAP La'anatullah.. Setakat 5 TAHUN ini aje RAKYAT dah menyaksikan Lebai-Lebai DUNGU PAS terpaksa 'HANGGUK' kepada DAP La'anatullah dalam BANYAK perkara terMASUKlah meLIBATkan umat ISLAM.. Sedangkan DAP La'anatullah langsung TIDAK pernah walaupun sekali untuk mengalah atau berSETUJU dengan Lebai-Lebai DUNGU PAS hampir dalam keSEMUA perkara? LAYAKkah Lebai-Lebai DUNGU PAS ini nak menDAKWA mereka lebih ISLAM seperti biasa?

Wallahualam..  

No comments:

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS