DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, May 21, 2013

UMNO patut terus 'MENYIMPAN' SPESIS Melayu berOTAK LIBERAL jika mahu tinggal SONGKOK aje pada PRU-14!ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Perlukah diUNGKIT lagi bagaimana KAUM 'AH-Beng' meLIHAT sanak saudara mereka dalam MCA dan GERAKAN sebagai pengKHIANAT? Perlukah diUNGKIT kembali begitu DAHSYAT sekali KAUM 'AH-Beng' ini meMUSUHi sanak saudara mereka sendiri hanya kerana mereka berKERJASAMA dengan UMNO dalam BN? REALITInya, itulah yang berlaku sebelum dan selepas PRU-13.. KAUM 'AH-Beng' telah memBUKTIkan mereka RELA memutuskan SILATURRAHIM sesama KAUM mereka sendiri demi menJATUHkan UMNO yang meRUPAkan NADI kepada UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. SOALnya, anda SEMUA MAHUkah NEGARA kita ini jadi begini?

Dalam KONTEKS yang diNYATAkan, UMAT Melayu/ISLAM pulak langsung TIDAK tergamak untuk meMUSUHi sanak-saudara mereka sendiri hanya kerana perBEZAan FAHAMan POLITIK.. Hanya KES-KES terPENCIL sahaja yang berlaku di Kedah, Kelantan dan Terengganu.. Itu pun ianya lebih kepada keSESATan Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan mereka yang telah diperDUNGUkannya.. MAJORITI UMAT Melayu/ISLAM walaupun seHEBAT mana pun berTEGANG URAT kerana perBEZAan FAHAMan POLITIK lambat laun akan BERSATU kerana FAKTOR ISLAM sebagai AGAMA yang amat menentang perMUSUHan sedemikian RUPA..

Namun demikian, UMAT Melayu/ISLAM boleh menjadi seperti KAUM 'AH-Beng' jika terus memBIARkan SPESIS Melayu berOTAK LIBERAL menguasai NEGARA.. Bagi SPESIS Melayu sebegini, mereka mementingkan keBEBASan ala-ala LEMBU di tengah PADANG.. Melayu berOTAK LIBERAL tak KISAH pun jadik macam nih..


HE!HE!HE! Ye la.. Bagi Melayu berOTAK LIBERAL, segala HUKUM-HAKAM AGAMA ISLAM hanyalah UMPAMA 'PAKAIAN' yang boleh diTUKAR bila-bila MASA.. Jika mereka berKELAKUan begitu menJELIKkan seperti di atas pun, mereka yakin DOSA-DOSA mereka akan terHAPUS hanya dengan memeluk mana-mana Lebai DUNGU PAS di majlis CERAMAH atau pun hanya dengan mengHADIRi CERAMAH USTAZ 'NATANG McD'.. Itu aje dah CUKUP untuk menSUCIkan diri SPESIS berOTAK LIBERAL ini!

IRONInya, SPESIS Melayu berOTAK LIBERAL ini langsung TIDAK meRASAkan mereka perlu menJAGA kePENTINGan UMAT Melayu/ISLAM di NEGARA ini.. Pada mereka, mereka ini sudah CUKUP BIJAK PANDAI dan meRASAkan ILMU mereka lebih TINGGI dari mana-mana pun UMAT Melayu/ISLAM yang lain.. HAKIKATnya, mereka jugak terpaksa mengHARAPkan IHSAN Kerajaan UMNO/BN jugak untuk menJAWAT JAWATAN penting dalam AGENSI kerajaan atau GLC-GLC demi menDAPATkan FULUS bagi keHIDUPan MEWAH mereka.. Ini keSILAPan Kerajaan UMNO/BN yang diTERAJUi oleh PEMIMPIN Melayu/ISLAM sebenarnya..


Kerajaan UMNO/BN terlalu BUTA hingga NAMPAK SPESIS Melayu berOTAK LIBERAL ini sahaja yang BIJAK PANDAI dan patut diBERIkan JAWATAN.. Walhal semasa ZAMAN 4 PM terAWAL, mereka mementingkan JATIDIRI seseorang sebelum memBERIkan apa-apa JAWATAN.. KeBIJAKsanaan seseorang akan LAHIR selari dengan PENGALAMAN yang diperolehi semasa memegang JAWATAN.. Sebab itulah kita meLIHAT semasa ZAMAN 4 PM terAWAL, penTADBIRan kerajaan lebih BAIK dan terJAMIN berBANDING selepas ERA TUN Dr. Mahathir.. Agak-agaklah, kenapakah PM selepas ERA beliau terlalu TERUK?

Ini kerana PM selepas TUN Dr. Mahathir terlalu KEMARUKkan SPESIS berOTAK LIBERAL semata-mata hanya ingin menunjukkan bahawa penTADBIRannya diKUASAi oleh golongan berPENDIDIKan TINGGI dari luar NEGARA.. Sedangkan, TIDAK ada apa pun yang ISTIMEWA dengan mereka itu.. KUALITI penDIDIKan di NEGARA ini pun bukannya LEKEH.. Malah, ada IPT di NEGARA ini menCATAT NAMA dalam pelbagai ARENA di luar NEGARA? Lebih meMALUkan, kerana terlalu mementingkan SPESIS berOTAK LIBERAL ini sebagai penTADBIR menyebabkan NEGARA sendiri NYARIS kembali ke ZAMAN penJAJAHan dalam bentuk BARU.. 

DS Najib dan TS Muhyiddin jugak TIDAK dapat memulihkan sePENUHnya keROSAKkan yang berlaku sebelum ini.. Walaupun mereka berDUA cuba menyeimbangkan keadaan dengan MENARIK beberapa orang yang memPUNYAi JATIDIRI ke dalam penTADBIRan NEGARA, mereka ini KURANG menyerlah.. Ini kerana SPESIS berOTAK LIBERAL ini terlalu berMAHARAJALELA dan sanggup memBERONTAK untuk menumbangkan Kerajaan UMNO/BN jika mereka diHALAU keluar.. Oleh kerana pemulihan BN yang selepas PRU-12 dahulu lebih PENTING, terpaksalah mereka mengELAKkan perPECAHan dari makin TERUK..

Hari ini, SPESIS berOTAK LIBERAL berIYA-IYA menunjukkan KUASA KONONnya mereka TIDAK boleh diHALAU keluar.. Jika itu berlaku, Kerajaan UMNO/BN pasti akan mereka TUMBANGkan kerana KONONnya mereka BANYAK menyimpan RAHSIA-RAHSIA dalam setiap AGENSI kerajaan dan GLC-GLC yang mereka TADBIR.. Inilah yang berlaku HARI ini apabila SPESIS berOTAK LIBERAL TIDAK terAGAK-AGAK untuk meMALUkan Kerajaan UMNO/BN dan mereka ini yakin mereka tetap diBERIkan JAWATAN jika kerajaan sedia ada TUMBANG.. Apakah yang perlu diLAKUkan oleh DS Najib dan TS Muhyiddin bagi mengELAKkannya?


Kita sendiri hanya meLIHAT pemilihan UMNO akan DATANG sebagai salah satu KUNCI pemulihan kepada keROSAKkan sedia ada.. Sebelum ini pun dah BANYAK kali kita KATAkan, DS Najib telah meLAKUkan keSILAPan BESAR apabila TIDAK mengadakan pemilihan semula UMNO sebelum PRU-13.. DS Najib perlu meRAYU dan meMINTA seluruh kePIMPINan AKAR UMBI UMNO seluruh NEGARA agar menolak SPESIS berOTAK LIBERAL ini dari menguasai PARTI.. Anggaplah SPESIS ini terlalu mengKHIANATi kepada NEGARA, BANGSA, AGAMA dan PARTInya sendiri.. Jangan lagi HAMPAkan para penyokong UMNO yang masih SAYANGkan PARTI..

Wallahualam..   

1 comment:

Anonymous said...

KJ :
1.GP (gila Publisiti)
2.1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
3. P.EM wannabe(macam penasihat ekonomi Negeri Selangor)
4.New politik macam saiffudin dan adam tanjung malim.
5.Penaung- KJ Fan kelab.
6.Engage dan inklusive- serupa Najib.
7.Kelainan - serupa Najib
8.Menteri - Kementerian National Reconcilation
9.Ketua Jurucakap Kabinet
10.Ketua Jurucakap BN
11.Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
12.Ketua pembangkang dalam kabinet.
13.Ketua UMUM PR dalam UMNO
14.World view - sukan dan bola sepak macam najib
15.sahabat karib AA dan TSTF dan MUFC.
16.sahabat baik pap .
17.Father 's little boy ,40 years ago.(minta kertas tissue)
18.Idola Harakah.
19.Loose cannon Minister for all.
20.Menteri Kementerian bukan BN.
21.Penolong Perdana Menteri 1. (Assistant Prime Minister No 1.)
22. mat liberal
23.Melayu apologetic

arjuna waspada
changkat lobak

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS