DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Saturday, May 18, 2013

Hanya dalam UMNO/BN sahaja seorang 'LOSER' boleh berCAKAP ANGKUH meLEBIHi seorang 'WINNER'..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Err... Ada lagi ke ISTILAH 'NEW Politics' nih? Bukankah sepatutnya ISTILAH ini sudah PUPUS berSAMA-SAMA orang yang meWAR-WARkannya dahulu? TIDAK ke ISTILAH ini KONON-KONONnya POPULAR di kalangan golongan MUDA? Kenapa pulak orang yang memPOPULARkan ISTILAH ini KALAH ye semasa PRU-13 lalu?


HE!HE!HE! Tak pasal-pasal UMNO/BN dah HILANG satu kerusi PARLIMEN BUTA-BUTA aje.. Kalau TAK, mungkin PARLIMEN Temerloh turut menyumbang SATU lagi kerusi TAMBAHan.. Tak sangka UMNO/BN sendiri boleh terTIPU KONONnya penyandang kerusi PARLIMEN Temerloh ini mampu MENANG walhal KALAH tu..

Sudahlah KALAH, ada HATI pulak nak menyalahkan PARTInya sendiri? Kenapa tak SALAHkan dirinya sendiri? Kalau BETUL dia POPULAR, di mana-mana dia berTANDING pun dia tetap akan MENANG? BETUL tak? Kenapa menCARI kerusi SELAMAT UMNO yang akhirnya menyebabkan dia menjadi LIABILITI kepada PARTInya sendiri? Bukankah SLOGAN 'NEW Politics'nya ini KONON-KONONnya POPULAR di kawasan BANDAR seperti di Lembah Klang? Bukankah dia patut berTANDING di kawasan RAMAI pengUNDI MUDA? Sepatutnya dia meMOHON jadik CALON di Lembah Pantai, Bangi, Gombak atau Serdang aje? HE!HE!HE!


UMNO/BN perlu berTAUBAT NASUHA? Ehh?? Apakah keSALAHan UMNO/BN? RASUAH? Bukankah RASUAH itu ada pemBERI dan penerimanya? Apakah RASUAH itu hanya WUJUD di dalam UMNO/BN sahaja? Apakah RASUAH TIDAK WUJUD dalam PAS, DAP La'anatullah dan tentunya PKR? Apa? KRONISME? Kalau UMNO/BN mengAMALkan KRONISME, sudah tentu dia sendiri langsung TIDAK berPELUANG menjadi CALON? Lebih BAIK DS Najib letak mana-mana ANAK-berANAKnya berTANDING di NEGERInya sendiri seperti mana Penasihat PKR, Pok Nik 'ALAIHISSALAM' dan DINASTI Lim LAKUkan dalam PARTI mereka?


HE!HE!HE! Dia KALAH aje UMNO/BN yang kena TAUBAT NASUHA? AYAT dia macam dia tuh TURUN dari LANGIT dengan keadaan dirinya penuh keSUCIan! Memang payah dia nih.. SEMUA sedia maklum bahawa SLOGAN 'NEW Politics' yang diPOPULARkannya tuh hanya menJAUHkan SOKONGAN golongan MUDA kepada UMNO/BN.. Ye la.. Kerana SLOGANnya itulah RAKYAT meLIHAT sendiri bagaimana dia sendiri menyanjung MAHASISWA 'DROP' yang tak habis BELAJAR manakalah MAHASISWA yang CEMERLANG pulak diSISIHkannya? Tak ke BODOH lagi TUNGGANG-terBALIK? Patutlah dia di'REJECT' RAKYAT Temerloh!

UMNO/BN bukanlah PARTI yang diTUBUHkan hanya untuk berSLOGAN 24 JAM.. UMNO/BN jugak bukanlah PARTI untuk seseorang memPROMOSIkan dirinya sendiri.. UMNO sendiri ialah PARTI yang telah memPERJUANGkan keMERDEKAan dan telah berBAKTI sebegitu BANYAK kepada RAKYAT dan NEGARA.. Walaupun UMNO/BN bukanlah SEMPURNA segala-galanya, PARTI itu tetap ada JASA dan BAKTInya yang TIDAK mungkin diLUPAkan begitu sahaja.. Orang seperti dialah yang mengHAKIS kePERCAYAan RAKYAT kepada UMNO/BN.. Apakah dia ingat SEMUA pengUNDI MUDA di NEGARA ini terGILA-GILAkan CANDU 'NEW Politics'?

ROSAKnya UMNO sendiri pada HARI ini kerana terlalu BODOH menyediakan PLATFORM kepada orang seperti dia ini di dalam PARTI.. UMNO patut SEDAR bahawa PARTI NASIONALIS Melayu/ISLAM sepertinya bukanlah PLATFORM rancangan REALITI TV untuk sesiapa pun TAMPIL meLALAK mencari PUBLISITI.. UMNO adalah PARTI yang kena berBAKTI dan perlu terus berBAKTI.. Di dalam BN pulak, UMNO adalah PARTI yang menjadi KETUA dan perlu terus KEKAL RELEVAN sebagai KETUA selagi MAJORITI RAKYAT di NEGARA ini ialah UMAT Melayu/ISLAM.. Inilah keKUATan UMNO selama ini di dalam GABUNGan BN..

Oleh kerana orang ini sudah KALAH, kenapakah UMNO/BN masih meLETAKkan dia sebagai WAKIL untuk berCAKAP dalam setiap FORUM? Dalam 3.4 JUTA ahli-ahli UMNO sendiri dah takde ke orang yang MAMPU mengGANTIkannya? Malah, UMNO sendiri patut berBINCANG dengan RAKAN-RAKAN BN yang lain agar TIDAK meLANTIK sesiapa sebagai juruCAKAP PARTI sewenang-wenangnya.. Ini jugak perBUATan yang meROSAKkan REPUTASI UMNO/BN sendiri apabila memBIARkan 'LOSER' berCAKAP seolah-olah dia tuh WAKIL kepada SEMUA ahli-ahli UMNO/BN! Malah, selain dia ini MENTERI Belia dan Sukan pun 2X5 sepertinya jugak!

Wallahualam..      

1 comment:

Anonymous said...

KJ :
1.GP (gila Publisiti)
2.1M+1M .Lebih Najib dari Najib.
3. P.EM wannabe(macam penasihat ekonomi Negeri Selangor)
4.New politik macam saiffudin dan adam tanjung malim.
5.Penaung- KJ Fan kelab.
6.Engage dan inklusive- serupa Najib.
7.Kelainan - serupa Najib
8.Menteri - Kementerian National Reconcilation
9.Ketua Jurucakap Kabinet
10.Ketua Jurucakap BN
11.Ketua Kumpulan pencantas Zahid.
12.Ketua pembangkang dalam kabinet.
13.Ketua UMUM PR dalam UMNO
14.World view - sukan dan bola sepak macam najib
15.sahabat karib AA dan TSTF dan MUFC.
16.sahabat baik pap .
17.Father 's little boy ,40 years ago.(minta kertas tissue)
18.Idola Harakah.
19.Loose cannon Minister for all.
20.Menteri Kementerian bukan BN.
21.Penolong Perdana Menteri 1. (Assistant Prime Minister No 1.)
arjuna waspada
changkat lobak

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS