DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

DYMM Seri Paduka Baginda Yang DiPertuan Agong

Para Pembaca

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA

HARGAILAH KEMERDEKAAN NEGARA KITA
NEGARA KITA TANGGUNG-JAWAB KITA

DOA KITA SEMUA

DOA KITA SEMUA

Tuesday, May 14, 2013

Menantikan DETIK keMUSNAHan UMNO di tangan mereka yang berJAWATAN BESAR tetapi berOTAK LIBERAL..ASSALAMUALAIKUM dan SALAM SEJAHTERA..

Hanya KAUM Melayu/ISLAM yang akan menyelamatkan KAUM Melayu/ISLAM.. Oleh itu, walaupun seLIBERAL mana pun OTAK beberapa TOKOH BISNES Melayu/ISLAM yang berJAWATAN HEBAT di dalam GLC-GLC, lambat laun mereka tetap akan menyembah KAKI individu seKAUMnya jugak apabila mereka JATUH nanti.. Kita TUJUkan AYAT di atas kepada SPESIS Melayu berOTAK LIBERAL seperti dia ini.. Entah apa yang dia KONONnya nak BANGGAkan sangat dengan OTAK LIBERALnya itu?


Ya.. Memang dia SERONOK memBURUKkan pihak yang TIDAK berOTAK LIBERAL sepertinya.. Lagi pun orang sebegini selalu meRASAkan dirinya tuh berKUASA!

Cumanya, mungkin kita patut UNGKIT sedikit tentang kerajaan manakah yang memBERIkan RUANG kepada AIR Asia untuk menjadi sebuah SYARIKAT seperti HARI ini? Hari ini sebab UTUSAN Malaysia memPERTAHANkan kerajaan yang SAMA, lalu UTUSAN Malaysia diHINA hanya kerana itu.. Kita SETUJU bahawa UTUSAN Malaysia TIDAK RUGI apa-apa pun.. MEDIA seperti UTUSAN Malaysia TIDAK akan MUFLIS hanya kerana sebuah syarikat penerbangan TAMBANG MURAH kepada BANGLA dan INDON cuba memBOIKOTnya.. Namun demikian, keadaan sebaliknya boleh berlaku jika KAUM Melayu/ISLAM pulak memBOIKOT AIR Asia!

Perkara seperti ini bukannya BARU pun.. Sebelum ini pun kita dah meLIHAT seorang ahli perBANKan dari Bank ISLAM turut mengeluarkan kenyataan memPERLEKEHkan kerajaan sedia ada di dalam sebuah FORUM di Singapura.. Apakah anda sudah LUPA dengan seorang lagi MALAUN berOTAK LIBERAL ini?


MengHAIRANkan bukan? Ini kerana SEMUA maklum bahawa kerajaan yang SAMA jugaklah yang menubuhkan Bank ISLAM ini bagi menjaga kePENTINGan EKONOMI umat ISLAM? MALANGnya, apabila SPESIS Melayu berOTAK LIBERAL ini diBERIkan JAWATAN di dalamnya, dia ingat JAWATAN itu PUSAKA TOK NENEK dia?

Kita terTANYA-TANYA apakah keISTIMEWAan bahawa mereka yang berOTAK LIBERAL sahaja yang KONON-KONONnya LAYAK menJAWAT JAWATAN sedemikian di dalam GLC-GLC? Inilah 'TREND' yang kita lihat meROSAKkan Kerajaan UMNO/BN pada HARI ini.. Atau apakah sememangnya mereka ini SENGAJA diSERAPkan melalui 'USAHA DALAMan' pihak tertentu untuk meROSAKkan Kerajaan UMNO/BN dari dalam? Itu yang sepatutnya UMNO/BN mula belajar 'SUSPICIOUS' terhadap beberapa PEMIMPIN di dalam UMNO/BN sendiri.. Mereka ini TIDAK mengHAYATi DASAR perJUANGan PARTI selama ini..

MeLIHAT kepada SENARIO semasa, apakah Kerajaan UMNO/BN TIDAK boleh meLANTIK seorang TOKOH BISNES yang lebih 'MESRA' kepada mereka? TAKUT diKATAkan KRONISME atau NEPOTISME? Apa GUNAnya meLANTIK seseorang yang akan memBUNUH Kerajaan UMNO/BN sendiri dari dalam? TIDAKkah itu perBUATan BODOH? SENARIO pasca PRU-13 menyaksikan betapa perlunya EKONOMI KAUM Melayu/ISLAM diperKUKUHkan di NEGARA ini.. Apakah dengan memBERIkan JAWATAN kepada SPESIS Melayu berOTAK LIBERAL ini akan memBANTU pengukuhan EKONOMI KAUM Melayu/ISLAM pasca PRU-13 kali ini?

Kita dah BANYAK kali SEBUT bahawa UMNO bukanlah PARTI LIBERAL.. UMNO ialah PARTI NASIONALIS Melayu/ISLAM.. UMNO TIDAK perlu pun untuk berUBAH kepada LIBERAL bagi menagih SOKONGan.. Jangan terSALAH TAFSIR hal ini! 

- Apakah DAP La'anatullah itu lebih LIBERAL walaupun pemilihan PARTI mereka menyaksikan mereka menyalahkan 'EXCEL Sheet'?

- Apakah PKR yang cuba diLIHAT LIBERAL itu sememangnya LIBERAL sedangkan merekalah pengAMAL KRONISME dan NEPOTISME TEGAR?

- Apakah Lebai-Lebai DUNGU PAS meRELAkan PARTI mereka itu menjadi LIBERAL sekaligus menDEDAHkan mereka kepada ANCAMAN PLURALISME?

Jadik, jika MUSUH-MUSUH UMNO sekalipun ENGGAN menJADI LIBERAL sePENUHnya, kenapa pulak UMNO yang terHEGEH-HEGEH untuk diLIHAT LIBERAL? Apakah UMNO sendiri LUPA bahawa semangat NASIONALIS mereka yang sering memBUAHkan keJAYAan kepada PARTI ini sekaligus kepada NEGARA? UMNO patut SEDAR bahawa FAHAMan LIBERAL ini sudah menjadi DADAH kepada generasi MUDA untuk mereka menJAUHi UMNO.. Ini kerana ada PEMIMPIN UMNO sendiri KHUSUSnya dari Pemuda UMNO yang meROSAKkannya!

Sudah sampai MASAnya UMNO meBANTERAS FAHAMan LIBERAL ini dari terus meROSAKkan PARTI ini.. FAHAMan LIBERAL ini lah yang menyaksikan BANYAK keMUSNAHan terhadap Kerajaan UMNO/BN apabila BANYAK JAWATAN penting dalam AGENSI kerajaan dan GLC diSERAHkan kepada golongan sebegini.. Ini menyebabkan golongan MUDA yang CINTAkan TANAH airnya meRASAkan mereka terSISIH daripada UMNO.. Sedangkan mereka jugak mampu berBAKTI kerana ILMU mereka jugak TIDAK kurang pun berBANDING puak berOTAK LIBERAL ini! HEBAT sangatkah puak LIBERAL yang KONONnya dari OX-BRIDGE? 

Itulah sebabnya keAHLIan UMNO 'MAINTAIN' 3.4 JUTA orang aje sejak ZAMAN TUN Dr. Mahathir lagi.. Ini kerana mereka yang CINTAkan NEGARA ini diHALANG oleh puak berOTAK LIBERAL ini daripada menyertai UMNO! ->KLIK<-


Walhal, golongan yang selalu memBERIkan UNDI mereka kepada UMNO ialah umat Melayu/ISLAM yang berSEMANGAT NASIONALIS, CINTAkan NEGARA dan MAHU berBAKTI kepada NEGARAnya tanpa mengira JAWATAN? Jadik, ADILkah UMNO terhadap golongan ini apabila memBERIkan JAWATAN kepada puak berOTAK LIBERAL? Jika ini berTERUSan, UMNO pasti tinggal SONGKOK nanti..

Wallahualam..     

3 comments:

hero_labu said...

Cuba siasat siapa d sebalik takbir yg memberi laluan udara pd airasia...jengg...jeng...jenggggg...

Anonymous said...

Air Asia ni kroni KJ jgk lah...part of the team, sama mcm Anwar, satu tok guru...mereka suka sanagat kalau PR perintah negara ni. blh laksana Islam liberal...contoh, poligami haram, lesbian harus. perempuan tidak boleh dikhitan, semua agama sama (macam yang disyarahkan oleh Anwar). dan lain-lain lagi. cuba rujuk Front Pembela Islam di Indonesia yang menentang Liberalism dan Pluralisme di Indonesia.

Sisingamangaraja_Gorgor said...

Stuju sangat2 ngan artikel ni... 1,000% stuju... Malah ramai lagi puak2 liberal yang dilantik menerajui agensi2 krajaan & GLC2... Contoh kita bleh lihat di BTN, Khazanah dan QSR Brands/KFC Malaysia jugak skang nih diseliakan oleh ethos consultant yang pastinya akan dijual ke singaPORK tak lama lagi... Pelantikkan Menteri2 bagi Kabinet Persekutuan pung dah diketahui & memang sudah dijangkakan ketua pemuda UMNO yang sememangnya berotak liberal dah pung dilantik menjadi menteri penuh... Nampak gayanya nanti UMNO bukan nya tinggal songkok...Malah bulu2 songkok pung tah kemana hilang nye...~

ANUGERAH IKON SEKSUAL UNTUK AHLI POLITIK PR BAGI PRU-13 JATUH KEPADA

KENAPA HANYA BANGSA MELAYU SAHAJA YANG PERLU MENGINGATI SEJARAH NEGARA?

Melayu dikhianati?

Hati Awang semakin hari semakin ditoreh-toreh oleh tuntutan pelbagai pihak bukan Melayu yang bersikap terlalu rasis selepas Pilihan Raya Umum ke-12. Kita boleh tafsir apa sebabnya. Awang tidak mahu mengulas panjang kali ini, cukup sekadar disiarkan semula petikan kenyataan seorang pemimpin MCA, Tun Tan Siew Sin pada 30 April 1969 (dipetik daripada buku Khalid Awang Osman dan pernah diulas Ridhuan Tee Abdullah) untuk renungan kita semua.

''Orang Melayu menerusi UMNO bermurah hati melonggarkan syarat-syarat dalam undang-undang negara ini sehinggakan dalam masa 12 bulan selepas kemerdekaan, 90 peratus penduduk bukan Melayu menjadi warganegara. Ini berbeza dengan keadaan sebelum merdeka di mana 90 peratus daripada mereka masih tidak diiktiraf sebagai rakyat Tanah Melayu walaupun hampir 100 tahun hidup di bawah pemerintahan penjajah. Sebagai membalas kemurahan hati orang Melayu, MCA dan MIC bersetuju meneruskan dasar memelihara dan menghormati kedudukan istimewa orang Melayu dan dalam masa yang sama mempertahankan kepentingan-kepentingan sah kaum lain''.

Sebelum itu, seorang pemimpin MIC Tun V.T Sambanthan pada 1 Jun 1965 pernah berkata:

''Pada tahun 1955 kita telah memenangi pilihan raya dengan majoriti yang tinggi, selanjutnya mendapat kemerdekaan dalam masa dua tahun kemudian. Dalam jangka masa itu, kita terpaksa berbincang dan menangani pelbagai perkara termasuk soal kewarganegaraan. Persoalannya di sini, apakah yang dilakukan oleh orang Melayu memandangkan kita bercakap menyentuh perkauman?

Apakah yang dilakukan oleh pemimpin-pemimpin Melayu? Mereka mempunyai 88 peratus daripada pengundi menyokong mereka. Apakah yang mereka putuskan mengenai isu kewarganegaraan? ''Jika kita lihat di serata negara Asia dan Asia Timur, kita akan mendapati kaum India tidak akan diterima di Ceylon dan juga tidak diterima di Burma. Sama halnya dengan kaum Cina, mereka tidak diterima di Thailand, Vietnam, Kemboja dan di negara-negara lain. Apakah bantuan berhubung kewarganegaraan yang mereka peroleh di semua wilayah tersebut? "Di Burma, seperti yang kita semua sedia maklum, kaum India telah diusir keluar, di Ceylon mereka tidak diberikan taraf warganegara seperti juga di Burma. Saya tahu dan anda juga tahu. Apa yang sedang berlaku di Malaya? Di sini kita mendapati pemimpin Melayu berkata, ''Kita akan menerima mereka sebagai saudara, kita akan berikan mereka sepenuh peluang untuk meneruskan kehidupan di negara ini, kita akan beri mereka peluang untuk menjadi warganegara''.

Seterusnya pada tahun 1957, dengan tidak mengambil kira kebolehan berbahasa (Melayu) ribuan orang India, Cina dan Ceylon menjadi warganegara. Seperti yang saya nyatakan, saya amat bernasib baik kerana dilahirkan di negara ini. Di manakah anda boleh berjumpa bangsa yang lebih prihatin, bersopan-santun dan tertib selain daripada bangsa Melayu. Di manakah anda boleh mendapat layanan politik yang baik untuk kaum pendatang? Di manakah dalam sejarah dunia? Saya bertanya kepada anda. Ini adalah fakta. Siapakah anda untuk menjaga keselamatan kami? Saya adalah kalangan 10 peratus kaum minoriti di sini. Tetapi saya amat gembira di sini.''

Persoalannya, kini apakah pengorbanan Melayu dikhianati oleh kaum lain?

-Awang Selamat-

PANDANGAN PERKASA TENTANG LIBERALISASI 27 SUBSEKTOR PERKHIDMATAN AWAM

KENYATAAN AKHBAR DATUK IBRAHIM ALI, PRESIDEN PERTUBUHAN PRIBUMI PERKASA MALAYSIA (PERKASA)

1. PERKASA menghormati tindakan kerajaan meliberalisasikan 27 subsektor dalam bidang perkhidmatan kesihatan dan sosial, pelancongan, pengangkutan, perniagaan, komputer dan yang berkaitan dengannya berkuat kuasa serta-merta tanpa mengenakan sebarang syarat ekuiti seperti yang diumumkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak, pada Rabu 22 April 2009.

2. PERKASA juga menginsafi bahawa tujuan tindakan tersebut adalah untuk membentuk satu persekitaran perniagaan yang kondusif bagi menarik pelaburan, teknologi serta menjana peluang pekerjaan bertaraf tinggi. Ini bermakna langkah ini dilaksanakan demi kepentingan negara dan rakyat jelatanya.

3. PERKASA juga menghormati kenyataan kerajaan bahawa inisiatif liberalisasi ini tidak akan menjejaskan industri perkhidmatan tempatan kerana ianya dilaksanakan dibawah kawalseliaan Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI) menerusi Jawatankuasa Kebangsaan bagi Kelulusan Pelaburan Sektor Perkhidmatan di bawah Lembaga Kemajuan Perindustrian Malaysia (MIDA).

4. Bagaimanapun PERKASA kesal kerana kerajaan memansuhkan syarat peruntukan ekuiti 30 peratus tempatan untuk subsektor berkenaan. Ini bermakna usahawan Bumiputera tertutup peluang menyertai sektor ini walaupun ianya merupakan komponen penting dalam ekonomi negara yang menyumbang sebanyak 55 peratus kepada Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) pada 2008 dengan 47.6 peratus merupakan sumbangan perkhidmatan bukan kerajaan.

5. Memang mutakhir ini wujud segolongan usahawan Bumiputera yang berkemampuan untuk bersaing menerusi sistem yang terbuka. Tetapi, jumlah usahawan yang mampu berjaya menerusi sistem meritokrasi ini pastinya masih kecil dan belum menyeluruh.

6. Oleh itu, PERKASA bimbang bahawa keputusan kerajaan ini, walaupun demi untuk negara dan rakyat jelatanya, kemungkinan ianya menjejaskan majoriti usahawan Bumiputera di sektor perkhidmatan yang diliberalisasikan ini tidak dapat dinafikan. PERKASA juga bimbang bahawa tindakan kerajaan ini menjadi permulaan kepada pemansuhan ekuiti 30 peratus sepenuhnya bagi sektor-sektor lain di masa akan datang.

7. Oleh itu, PERKASA berpendapat bahawa keputusan memansuhkan ekuiti 30 peratus dalam sektor perkhidmatan yang dilebralisasikan dua hari lalu wajar dikaji semula dengan seberapa segera. Sekurang-kurangnya kerajaan wajar menetapkan ekuiti yang yang lebih kecil daripada kadar 30 peratus sebelum ini. Pada waktu yang sama, kerajaan perlu menyatakan secara tegas bahawa tahap ekuiti 30 peratus yang dikenakan sebelum ini akan dikuatkuasakan semula sebaik sahaja ekonomi negara pulih seperti sedia kala.

8. PERKASA menyatakan pendapat serta mengemukakan saranan di atas kerana dalam apa jua keadaan adalah kurang wajar jika status Bumiputera di negara ini seolah-olah diremehkan. Tindakan seperti ini memberikan persepsi dan impak negatif kepada kesungguhan kerajaan mempertahankan program dan dasar affirmatifnya bagi masyarakat Bumiputera seluruhnya.

9. Sekian. Terima kasih dan salam takzim.

Ibrahim Ali
25 April 2009

Iklan NUFFNANG

ADVERLETS